Αλλάζει το νόμο για τις εκδρομές η υπ. Παιδείας

15/07/2019

Ενημερώθηκε: 15/07/2019, 13:54

Άκουσε το άρθρο

Στοιχεία και προτάσεις από τις αρμόδιες  υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας , σχετικά με την αναμόρφωση του νόμου που διέπει τις σχολικές εκδρομές ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στις προθέσεις της υπουργού Παιδείας είναι να αλλάξει το θεσμό των εκδρομών προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης ελευθερίας , αυτονομίας των εκπαιδευτικών  και να διοργανώνονται πιο εύκολα  , χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (22)

Sofia
|

Στα σχολεία τα παιδιά μας τα στέλνουμε για να πάρουν εκπαίδευση .το έχουμε λύσει αυτό το θέμα και ασχολούμαστε με τις εκδρομές ?η μήπως έχει πάει η εκπαίδευση στα φροντιστήρια και στα σχολεία έμειναν μόνο οι εκδρομές ?πληρώνει ο γονιός φροντιστήρια .να καταργηθούν οι εκδρομές στο εξωτερικό γιατί φέρνουν ρήξεις μέσα στις οικογένειες και γιατί είναι απαραδεκτο να ζητάνε από τα παιδιά τόσα πολλά λεφτά για την εκδρομή και να φέρνουν το γονιό στη δύσκολη θέση να πει όχι .

Γονιός....Μητέρα παιδιού σε εφηβεία, Γ' Λυκ.
|

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων και αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη σας να "τιθασεύετε" 15-18 αγόρια- κορίτσια σε ημερήσιες εκδρομές, όπου επικρατεί ένα χάος.
Ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο ατύχημα....
Προσωπικά ζω σε μια περιοχή "υψηλού κινδύνου"....Κυψέλη...
Θα σταθώ στα εξής, η αμοιβή σας κρίνεται απαραίτητη, αφού ούτως ή αλλιώς αποτελεί κομμάτι της εργασίας σας...
Όσο για την τοποθεσία της εκδρομής, θα ήταν προτιμότερο να επιλέγεται κάθε φορά ένας χώρος εκμάθησης των παιδιών, πχ. μουσεία..., κάθε μήνα η "εκδρομή " τους , στο σχολείο του παιδιού μου ήταν το Πεδιο του Αρεως, απαράδεκτο...
Καφές, τσιγάρο, ......Έλεος.....
Και αυτες οι "εκδρομές" να γινονται ανά τάξη αλλιως τ απαιδιά είναι πολλά και δε μπορούν να εποπτευθούν σωστά και οι καθηγητές φέρουν μεγάλη ευθυνη!!!!
Ευχαριστώ

ΕΥΗ
|

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ(ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Κ.Α.) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΠ/ΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
ΤΕΛΟΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.
ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Γονιός
|

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,
Καλό πράγμα αυτό που προτείνετε να μην απαιτείται τόση γραφειοκρατική διαδικασία για την έγκριση εκδρομών. (Όχι όμως αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει η ανάθεση στο τουριστικό γραφείο της αρεσκείας μας!)
Και γιατί, παρακαλώ, να υπάρχουν οδοιπορικά; Μου φαίνεται υπερβολικό: τη μέρα της εκδρομής τη χρεώνονται οι εκπ/κοι ως ημέρα διδακτικής υπηρέτησης,αλλά ελάχιστοι εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους εκείνη τη μέρα .
Επίσης, ως γονιός, θέτω το εξής ερώτημα και εσείς, ως εκπαιδευτικοί, απαντήστε μου σας παρακαλώ στα εξής: Κατά τις ώρες του περιπάτου στο γυμνάσιο και στο λύκειο, ποιος έχει την ευθύνη των παιδιών μας; Και μέχρι ποια ώρα; Και πώς ενημερωνόμαστε εμείς οι γονείς ότι σήμερα θα γίνει περίπατος, ώστε να έχουμε το νου μας μετά το πέρας του περιπάτου; (Σκεφτείτε ότι τα παιδιά που φοιτούν στην 1η γυμνασίου είναι 13 ετών!)

Αντώνης
|

Αυτό που γίνεται σε σχολεία της περιοχής μας με τις εκδρομές είναι απαράδεκτο. Από το Μάρτιο και μετά δεν γίνεται καθόλου μάθημα. Τη μια εβδομάδα είναι εκδρομή 10 μαθητές από ένα τμήμα όποτε για να μη χάσουν μάθημα τα παιδιά αυτά, οι διδάσκοντες δεν διδάσκουν. Την άλλη εβδομάδα λείπουν άλλοι 10. Την άλλη εβδομάδα λείπουν καθηγητές γιατί είναι εκδρομή με άλλο τμήμα. Μετά να πάμε περίπατο, μετά να πάμε στα γύρω πανεπιστήμια να μας ενημερώσουν για τις σχολές μετά να πάμε στη ΔΕΗ να δούμε πώς παράγεται το ρεύμα μετά να κάνουμε και τις απουσίες που δικαιούμαστε (λίγο άσχετο αυτό) και η χρονιά πέταξε....

ΔΗΜΉΤΡΗΣ
|

Να καταργηθούν τελείως οι πενθήμερες. Αρκετές ευθύνες έχουμε σαν εκπαιδευτικοί

Δευτεροβάθμιος
|

Το θέμα είναι ότι οι μετακινήσεις στα πλαίσια του Erasmus ή μαθητικών διαγωνισμών θεωρούνται εκδρομές με αποτέλεσμα να ζητούν από την Περιφέρεια οτιδήποτε απίθανο έγγραφο με σφραγίδες και υπογραφές από τα σχολεία ή τους φορείς υποδοχής. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των άλλων χωρών μας κοιτούν σαν εξωγήινους όταν τους δείχνουμε τα πακέτα με τα έγγραφα για την έγκριση της μετακίνησης. Σε όλη την Ευρώπη απλά στέλνουν ένα mail. Κάποια στιγμή πρέπει κι εδώ να απλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Επισκέψεις σε Μουσεία Αρχαιολογικούς Τόπους
|

Να δοθεί προτεραιότητα σε εκδρομές με νόημα. Να πάμε να πιούμε μια πορτοκαλάδα με τους μαθητές σε ένα πάρκο και να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά αθλήματα το κάνουμε και χωρίς να το ονομάσουμε "εκδρομή"

Cheapras
|

Έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη κάποιοι εκπαιδευτικοί με τις εκδρομές. Μην είμαστε και πλεονέκτες...

Οι περίπατοι γίνονται 5 φορές το χρόνο για να χαλαρώσουν τα παιδιά με τους συμμαθητές τους. Μην τις κάνουμε κι αυτές εκπαιδευτικες! Δεν είναι άλογα κούρσας τα παιδιά μας.

ΝικΔΓκ
|

Οι εκδρομές είναι συστατικό στοιχείο της παρεχόμενης παιδείας από το σχολείο. Είναι υπερβολικά φορτισμένες γραφειοκρατικά.
Τα ζητήματα ευθύνης των εκπαιδευτικών είναι τα πιο σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των εκπαιδευτικών.
Οι περίπατοι είναι μια κοροϊδία. Πρέπει να μετατραπούν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις καθαρά, με εγκεκριμενο πρόγραμμα από το σύλλογο διδασκόντων, με φύλλα εργασίας κτλ

Κ.Κ.
|

Υπάρχουν και οι παρακάτω εκδρομές που πραγματοποιούνται και είναι πολύ χρήσιμες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκτός από τους απλούς περιπάτους για καφέ στους πεζόδρομους.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ : επισκέψεις σε σχέση με την ειδικότητα: Σε επιχειρήσεις σε επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς στα πλαίσια εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικά για τους μαθητές των Τ.Ε.Ε.- ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. & Σ.Ε.Κ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ: Μέχρι εννέα (9) ανά σχολική τάξη για όλο το διδακτικό έτος. Όλες οι τάξεις. Μία ή περισσότερες διδακτικές ώρες, οι οποίες μπορούν να παραταθούν πέραν του ωραρίου λει-τουργίας του σχολείου. Εντάσσονται σε ετήσιο ή τριμηνιαίο προγραμματισμό στην αρχή του σχολικού έτους, υποβάλλονται στον οικείο Σχολικό Σύμβουλο. Μπορούν να πραγματοποι-ούνται και έκτακτες διδακτικές επισκέψεις μετά από ενημέρωση τόσο του οικείου Σχολικού Συμβούλου όσο και του οικείου Προϊσταμένου ή Διευθυντή Δ.Ε.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ :Η υλοποίηση προγραμμάτων από φορείς όπως η Γ.Γ. Νέας Γενιάς «Οι νέοι γνωρίζουν την Ευρώπη», το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων» και «Επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων» καθώς και Μαθητικά συνέδρια (ΜUN) κ.α. Στις συγκεκριμένες Υ.Α. αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης των προγραμμάτων αυτών.

Ι. Βούλα
|

κ. Εκπαιδευτικέ!!! ο ανά μήνα περίπατος γίνεται για τα παιδιά, ναι και στα πεζοδρόμια θα ξεχυθούν και τον καφέ τους θα πιούν με τους συμμαθητές τους, αν είναι δυνατόν παιδιά αυτής της ηλικίας να έχουν πρόβλημα να κυκλοφορούν μόνα τους!!! παιδαγωγέ!!!

Φαροφύλακας
|

Αξιότιμε κ. Μανουσάκη Θεόδωρε, φαντάζομαι ότι στις εκπαιδευτικές εκδρομές που συνοδεύετε τους μαθητές σας, δεν υπάρχουν νυχτερινές διασκεδάσεις σε club και μπουζούκια μέχρι πρωίας...
Έτσι δεν είναι;;;

petran
|

"..ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΔΙΚΑΣΙΕΣ..."
Για Β/θμια Ισχύει η Υ.Α.33120/ΓΔ4/2017 (ΦΕΚ 681/τ. Β΄/6-3-2017)
Για τη διοργάνωση μιας πολυήμερης ή ημερήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψης εσωτερικού- εκτός νομού απαιτούνται :
1. Δήλωση Διευθυντή ότι κατεχει τις δηλώσεις των Γονέων
2. Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων
3. Προσφορές απο ταξιδιωτικα γραφεία και αντιστοιχες διαδικασίες επιλογής 4. Δηλωση τουριστικου γραφείου ότι διαθετει τα απαραίτητα έγγραφα/σύμβαση
5. Ενημερωση για έλεγχο οχήματος απο αστυνομία την ημερομηνία επίσκεψης και δήλωση Διευθυντή ότι απευθύνθηκε στην Τροχαία
6. Διαβιβαστικό δικαιολογητικών για έγκριση απο τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης
Απο τα παραπάτω απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποστελλονται ηλεκτρονικά και με ηλεκτρονικη υπογραφή για έγκριση στη Διευθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης (παλιότερα ενεκρινε ο Αιρετός Περιφερειάρχης) τι θα μπορούσε να μειώσει τη γραφειοκρατία;;;
Κατα τη γνώμη μου, μόνον αυτά που αναφερονται στο σημείο 5 και ίσως το σημείο 6 στη δυνητική περίπτωση της νομικής δυνατότητας να εγκρίνει και τις προαναφερόμενες μετακινήσεις ο Διευθυντής και Συλλογος Διδασκόντων.
Σημειωτέον ότι για περίπατο και για τις 9 διδακτικές τώρα η έγκριση γινεται απο το Διευθυντή και Συλλογο διδασκόντων με μια απλη ενημέρωση της Δ/νσης Β/θμιας ενω οι μετακινήσεις εξωτερικού απο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπάιδευσης..

Ιάσων
|

Οι εκδρομές να έχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Να σταματήσει επιτέλους το θλιβερό φαινόμενο με το "προσκύνημα" στα ξενυχτάδικα και την κατανάλωση αλκοόλ.

Ιωάννης
|

Συμφωνώ με τον συνάδελφο οι συνοδοί πρέπει να παίρνουν εκτός έδρας για να μπορούν να πληρώσουν Διατροφή και άλλα έξοδα πού προκύπτουν

TAKIS
|

ΠΡΏΤΑ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΎΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.Α. ΤΟΣΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Κώστας
|

Άντε με το καλό να γίνονται οι σχολικές εκδρομές χωρίς κανέναν έλεγχο, να πλουτίσουν περισσότερο τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα ξενοδοχεία και τα clubs. Όλοι εκδρομές στο εξωτερικό για να μην είμαστε υπαναπτυκτοι. Αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της εκπαίδευσης, όλα τα άλλα είναι αστεία.

Σχολικά Βιβλία
|

Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων (βιβλίο θεωρίας και βιβλία ασκήσεων-εργασιών) και τα προγράμματα σπουδών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο.

Κατόπιν, η ενίσχυση του δικτύου των σχολικών βιβλιοθηκών και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκατάσεων, σε συνεργασία με τους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι σχολικές εκδρομές παραμένουν μια ευχάριστη παρένθεση, μέχρι να φτιαχτούν τα κρίσιμα ζητήματα στην καθημερινότητα του μαθητή και του δασκάλου και καθηγητή.

Επιτρλους
|

....να ξεμπλοξαρουμε από τη γραφειοκρατία, συνεχίστε και άλλα...

Εκπαιδευτικός
|

Δεν γνωρίζω τι προτάσεις θα πέσουν στο τραπέζι αλλά αυτοί οι περίπατοι της β΄/θμιας που γίνονται ανά μήνα, μόνο παιδαγωγικούς σκοπούς δεν εξυπηρετούν.
Δεν είναι δυνατόν μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων να ξεχύνονται στους πεζόδρομους και στα καφέ χωρίς έλεγχο και πέρα από κάθε παιδαγωγική λογική την ώρα λειτουργίας των σχολείων και αυτό να θεωρείται εκπαιδευτικός περίπατος.

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
|

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013-14 ΚΟΠΗΚΕ. ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ