ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το όριο 1,70μ. για την εισαγωγή των υποψηφίων γυναικών στις Αστυνομικές Σχολές

Το ΣτΕ, κατά πλειοψηφία 5-2 δικαστών, έκρινε ότι η κρίσιμη διάταξη αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην Ευρωπαϊκή Κοινοτική νομοθεσία

29/10/2019

Ενημερώθηκε: 30/10/2019, 07:28

Άκουσε το άρθρο

Αντισυνταγματική έκρινε με σημερινή του   απόφαση το Γ’ Τμήμα (σε επταμελή σύνθεση) του ΣτΕ τη διάταξη που θεσπίζει κοινό (για άνδρες και γυναίκες) ελάχιστο όριο αναστήματος 1,70μ. για την εισαγωγή υποψηφίων στις αστυνομικές σχολές, ως προς τις γυναίκες υποψήφιες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος Πέτρος Αγγελάκης που χειρίστηκε την υπόθεση, το ΣτΕ, κατά πλειοψηφία 5-2 δικαστών, έκρινε ότι η κρίσιμη διάταξη αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (αρχή της ισότητας των δύο φύλων) όσο και στην Ευρωπαϊκή Κοινοτική νομοθεσία (Οδηγία 76/207/ΕΟΚ).

Το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ, λόγω σπουδαιότητας.

Σχόλια (6)

Β.Κ.
|

Δηλαδή πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έκλεβε το πορτοφόλι κι ερχόταν ένας αστυνομικός 1,60 για να τον αντιμετωπίσει; Θα ένιωθες μεγάλη σιγουριά; Κι αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Δεν μπορεί στα σώματα ασφαλείας (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ) να μπαίνουν όλοι χωρίς κάποια σωματική διάπλαση...
Εκτός κι αν τους θέλουμε για τα σαλόνια...

Νικόλαος
|

Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να κριθεί αντισυνταγματική η μη χορήγηση άδειας οδήγησης σε ανθρώπους που δεν βλέπουν.

Η υφιστάμενη κατάσταση επιβάλλει μείωση των ορίων ύψους
|

Κακώς η απόφαση δεν αφορά τα αγόρια. Η νέα γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην κρίση έχει πολύ χαμηλότερο ύψος σε σχέση με τις παλιότερες γενιές. Πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα στη στελέχωση, που όλο και θα διογκώνεται.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ
|

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ 7,260 ΚΙΛΑ, ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΦΑΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 5 ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 6 ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ, ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Δημήτρης
|

Οντως είναι αντισυνταγματικό να έχουν το ίδιο όριο ύψους τα κορίτσια με τα αγόρια. Είναι σαν να λέμε, να έχουν τους ίδιους χρόνους στο τρέξιμο. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τον πρόσφατο διαγωνισμό Ειδ. Φρουρών, που αποκλείστηκαν κορίτσια για αυτό το λόγο!

Ύψος σύγχρονων παιδιών
|

Πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις οι περισσότεροι έφηβοι είναι άνω του 1.70, ειδικά τα αγόρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ