Έκτακτη ευρεία σύσκεψη για την ταλαιπωρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών που κάνουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό

Οι πέντε αποφάσεις για να τερματιστεί η ταλαιπωρία

20/02/2020

Ενημερώθηκε: 21/02/2020, 10:07

Άκουσε το άρθρο

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΠΔΕ Αττικής Γ. Κόσυβα, εκπροσώπων του υπ. Παιδείας και των Διευθυντών Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκε , προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί αυτές τις ημέρες εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που  διεκδικούν μόνιμο διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του esos).  

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, αποφασίστηκε:

Α. Να διευρυνθεί το ωράριο των τμημάτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που παραλαμβάνουν τους φακέλλους των δικαιολογητικών.

Β. Να μη  γίνεται (αυτή τη χρονική περίοδο) από τους υπαλλήλους η καταχώρηση των δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα , αλλά θα πραγματοποιείται μόνο η παραλαβή του φακέλου και ο υποψήφιος εκπαιδευτικός θα υπογράφει τον κατάλογο με τα  δικαιολογητικά που παρέδωσε και θα του χορηγείται το  σχετικό αντίγραφο.

Γ. Να ενισχυθούν τα τμήματα παραλαβής των δικαιολογητικών με περισσότερους υπαλλήλους.

Δ. Ολα τα  ραντεβού που έχουν κλειστεί  από τους υποψηφίους με τις Διευθύνσεις ισχύουν και παράλληλα θα εξυπηρετηθούν  όλοι   που προσέρχονται στις Διευθύνσεις για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Ε. Θα εξυπηρετούνται όλοι οι υποψήφιοι που παίρνουν αριθμό προτεραιότητας εντός του ωραρίου λειτουργίας τις υπηρεσίας, δηλαδή μέχρι στις 2 το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι οι υπαλληλοι θα παραμένουν στην υπηρεσία και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου τους για να εξυπηρετήσουν όλους τους αιτούντες που έχουν λάβει αριθμό προτεραιότητας.

Οι παραπάνω αποφάσεις αφορούν  όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής , όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Παράταση

Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε παράταση της προθεσμίας. Εάν χρειαστεί , κάτι που θα φανεί την άλλη εβδομάδα, θα συζητηθεί.

Σχόλια (11)

Αδιόριστος εκπαιδευτικός
|

Έκανα αίτηση όπως και εσύ και χιλιάδες άλλοι χωρίς αξιώσεις . Έχω αυτογνωσία και μετά λύπης μου διαπίστωσα στη Δευτεροβάθμια την ταλαιπωρία τόσων πτυχιούχων που μεγαλώσαμε με τη λανθασμένη αντίληψη ότι πρέπει να μας θρέφει το κράτος. Λοιπόν δεν πρέπει. Τα ιδιαίτερα είναι πιο ποιοτική δουλειά και αξιοπρεπής.Οσο για το σχόλιο σου ...ένα έχω να πω " συναδελφική αλληλεγγύη "

@ Αδιόριστος εκπαιδευτικός
|

Όχι. Αλλά εσύ έκανες αίτηση σίγουρα.

Αδιόριστος εκπαιδευτικός
|

Και όλη αυτή η ταλαιπωρία συνάδελφοι για να διοριστουμε στα τριτοκοσμικα ελληνικά σχολεία; Αξίζει τον κόπο;

takis
|

"Να ενισχυθούν τα τμήματα παραλαβής των δικαιολογητικών με περισσότερους υπαλλήλους"...Νίκη, που θα βρεθούν οι υπάλληλοι; λέτε μια αοριστία και κάνετε τους υπαλλήλους να "τρέχουν" και να αγχώνονται. Κύριοι της ΝΔ, το ΥΠΑΙΘ, είναι το μόνο υπουργείο της Χώρας που λειτουργεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, στο τομέα της διοίκησης, με μη μόνιμους υπαλλήλους(εκπ/κούς). Το ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει τα Γραφεία εκπ/σης λόγω μνημονίων που μας έφερε ο ΓΑΠ, τα οποία συνέβαλαν στην αποκέντρωση δομών,υπηρεσιών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπ/κών, ιδίως στη νησιωτική Χώρα.

@all
|

Που ήμασταν τόσο καιρό; γιατι δεν πηγαίναμε. Από φίλο σε ΔΠΕ μαθαίνα οτι οι περισσότεροι παμε αδιαβαστοι και περιμενουμε να μας τα πουν προφορικά οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων.... Δεν μας τιμά ως υποψηφιους Δημοσιους Υπαλληλους αυτο

Θανασης
|

Αυτά θέλουν λεφτά κα Νίκη μου. Είναι γνωστό ότι οι υπαγόμενοι στο Υπ. Παιδείας θεωρούμαστε λίγο πολύ ιδιοκτησία του εκάστοτε Υπουργού, αλλά καλό είναι να τηρείτε κάποια προσχήματα, είναι θέμα αστικής ευγένειας.

ανετοιμότατοι και κατα ιδρωμένοι
|

Καλά βρε παιδιά, χρειαζόταν ευρεία σύσκεψη για να λυθεί το θέμα;
Δηλαδή αν σας σκάσει κανένας ισχυρός σεισμός, ή πόλεμος, τι θα κάνετε τότε;
Γίνεστε ρεζίλι, πιο ανέτοιμοι και πιο άχρηστοι όσο ποτέ.

η αναλγησία στο ζενίθ
|

Κατά τα άλλα έρχεται η αξιολόγηση.
Μόνο σαπούνι έμεινε να μας κάνετε κυρία Κεραμέως.
Να κατεβάσεις τους Συμβούλους σου, όσοι σου έμειναν προίκα από το ΣΥΡΙΖΟ ΠΑΣΟΚ που τους κρατάς στο Υπουργείο και τους τωρινούς που έχεις πάνω στο Μαρούσι να σου βγάλουν τη δουλειά. Δεν είμαστε οι εργαζόμενοι υποψήφιοι για τσάκισμα, με τρεις κι εξήντα που μας πληρώνεις κι έχεις αφήσει τις Διευθύνσεις μέσα στη βρώμα και την ακαθαρσία.

Υπερωρίες
|

κανείς δεν είναι ριγμένος αν υπογραφούν προκαταβολικά (όπως στην κεντρική υπηρεσία) οι υπερωρίες κ. Κεραμέως.

vicki
|

Οι εργαζόμενοι στις διευθύνσεις είναι άνθρωποι, όχι ρομποτάκια, και έχουν οικογένειες.

Tasos
|

Εγώ έχω κλείσει ραντεβού συγκεκριμένη ώρα και μέρα εδώ και 3 εβδομάδες και έχω συνεννοηθεί με την δουλειά μου ώστε να πάω εκείνη την ώρα να καταθέσω και να φύγω. Τώρα μας λέτε ότι θα πάμε πάλι σε ουρά ; Είστε σοβαροί εκεί μέσα; Όσοι έχουν ραντεβού πρέπει να εξυπηρετηθούν την ώρα που το έκλεισαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ