Σήμερα: Νέα λάθη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ευτυχώς διαπιστώθηκαν εγκαίρως και στάλθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δύο διευκρινιστικές

17/06/2020

Ενημερώθηκε: 17/06/2020, 12:25

Άκουσε το άρθρο

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί στα Εξεταστικά Κέντρα, καθώς διαπιστώθηκαν  απο τους υποψηφίους  δύο  λάθη  ευτυχώς εγκαίρως, αποφεύγοντας έτσι τις όποιες συνέπειες.

1ο  λάθος :

Οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών παρέλαβαν κανονικά τα θέματα, προκειμένου να ξεκινήσει η γραπτή εξέτασή τους.

Ωστόσο πολλοί υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα μελετώντας τα θέματα και φτάνοντας στην τελευταία σελίδα, διαπίστωσαν ότι έγραφε Πανελλαδικές “ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”.

Οι παρατηρήσεις  των υποψηφίων προς τους επιτηρητές, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι Λυκειακές Επιτροπές οι οποίες επικοινώνησαν άμεσα με το υπουργείο Παιδείας.

Ετσι μετά από 15 λεπτά στάλθηκε γραπτή διευκρίνιση από την Κεντρική Επιτροπή  Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και να μη ληφθεί υπόψιν η ένδειξη “ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”, αλλά αυτό που αναγράφεται στην αρχή της 1ης σελίδας:

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

2ο λάθος

Στα Αρχαία Ελληνικά ένα “ν” προκάλεσε άλλα ερωτηματικά των υποψηφίων. Σε ένα από τα θέματα αντί για το υποθετικό “αν” έγραφε σκέτο “α”.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή να στείλει δεύτερη διευκρινιστική προς τα Εξεταστικά Κέντρα ότι πρόκειται για “αν” και όχι “α”.

Σχόλια (1)

ANTONIOS
|

Η διευκρίνηση αναφέρει ότι το ¨α¨σημαίνει άριστα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ