Καταργούνται τομείς στο ΑΠΘ

Δεν έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία και εύρυθμη συνέχιση των εργασιών του τμήματος

27/11/2022

Ενημερώθηκε: 29/11/2022, 16:48

Άκουσε το άρθρο

Την κατάργηση των Τομέων Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προβλέπει απόφαση του Πρύτανη Ν. ΠαπαΊωάννου, καθότι δεν πληρούνται οι κατ’ ελάχιστον προϋποθέσεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4957/2022 για τη συνέχιση λειτουργίας Τομέων στο Τμήμα.

Τα Εργαστήρια, Κλινικές και Μουσεία που τυχόν λειτουργούν στο πλαίσιο των υπό κατάργηση Τομέων εντάσσονται στο Τμήμα προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Τι προβλέπει ο  νόμος 4957/202

Η παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4957/2022, ορίζει τα εξής:

Τα Τμήματα δύνανται να διαρθρώνονται σε επιμέρους μονάδες, τους Τομείς, οι οποίοι καλύπτουν ένα μέρος του επιστημονικού πεδίου του Τμήματος, που αποτελείται από συγγενή γνωστικά αντικείμενα και έχουν ως σκοπό τον συντονισμό του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου στα αντικείμενά τους. Το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων των Τομέων καλύπτει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος.

Για τη διάρθρωση ενός Τμήματος σε Τομείς απαιτούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) να υπηρετούν κατ’ ελάχιστον είκοσι ένα (21) μέλη Δ.Ε.Π. στο Τμήμα και

β) να ιδρύονται κατ’ ελάχιστον τρεις (3) Τομείς.

Σημείωση: Η παραπάνω απόφαση δεν  έχει καμία  επίπτωση στη λειτουργία και εύρυθμη συνέχιση  των εργασιών του τμήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Νικ
|

Όταν κλείνει ένα σχολείο η ένα Πανεπιστήμιο, ο κόσμος γίνεται φτωχότερος....

Πάρις
|

Μπα, τι λες;

Lilia
|

Γεμίσαμε σχολές και τμήματα! Έλεος!

@Bασίλης 28 Νοε 2022 01:01
|

Σημασία έχει η εξέλιξη της κάθε επιστήμης και οι απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας. Είναι απολύτως λογικό αυτό που έγινε. Αν είχε να κάνει με τη διατήρηση της ιστορίας, τότε τα περισσότερα πανεπιστήμια θα δίδασκαν μόνο Θεολογία και Σημειολογία όπως έκαναν στο μεσαίωνα.

Ιάκωβος
|

Και καλά κάνουν.

Bασίλης
|

Τι κρίμα . . . Μία τόσο αξιολόγη σχολή με ιστορία και προσφορά! Ειλικρινά, λυπάμαι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ