Μητρώο ΙΕΠ: Ρύθμιση για τους απολυθέντες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τα μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π./Ε.Τ.Ε.Π. που συνταξιοδοτούντα

18/01/2023

Άκουσε το άρθρο

1. Οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και τα μέλη Δ.Ε.Π./ Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π./Ε.Τ.Ε.Π. που συνταξιοδοτούνται καθώς και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι απολύονται μετά την αίτησή τους για ένταξη στο Μητρώο,   παραμένουν ενταγμένοι σε αυτό για δύο έτη από την ημερομηνία συνταξιοδότησης ή απόλυσής τους αντιστοίχως και κατά το χρονικό αυτό διάστημα να είναι δυνατή η ανάθεση έργου σε αυτούς.

2. Μετά το πέρας της διετίας, οι ως άνω κατηγορίες συνταξιοδοτηθέντων ή απολυθέντων, θα διαγράφονται αυτοδικαίως από το Μητρώο.

Τα παραπάνω  αποφάσισε η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

Πρόκειται για τα έργα:

  • Μετασχηματισμός και εμπλουτισμός του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου για την προσχολική και σχολική εκπαίδευση
  • Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο/Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι (OER) και εργαλεία.

Το ΙΕΠ πρόκειται να προβεί σε διενέργεια Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εγγραφής σε Μητρώο Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση για την κάλυψη των αναγκών των παραπάνω έργων, για τα εξής γνωστικά πεδία:

  • Κοινωνικές Επιστήμες
  • Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μαθηματικά
  • Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Πρώτη Σχολική Ηλικία
  • Τέχνες και Πολιτισμός
  • Επαγγελματική Εκπαίδευση

Το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων που προβλέπεται να δημιουργηθεί , θα συμπεριλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

Α. Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων,

Β. Επόπτες Εισηγητών/Αξιολογητών και

Γ. Εισηγητές/Αξιολογητές - Εισηγητές OERs και Εκπαιδευτικών Σεναρίων και Αξιολογητές.

Δικαιούχοι αίτησης για ένταξη στο   Μητρώο προβλέπεται να είναι Μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π./Ε.Τ.Ε.Π., Ερευνητές Ερευνητικών Φορέων, καθώς και οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής.

Επειδή, στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αίτησης προς ένταξη στο Μητρώο και της ανάθεσης έργου, τυγχάνει κάποιοι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π./Ε.Τ.Ε.Π. να συνταξιοδοτούνται, προέκυψε  η ανάγκη ρύθμισης του εν λόγω ζητήματος προκειμένου να μην υπάρχει ασάφεια κατά την ένταξή τους στο Μητρώο καθώς και κατά την ανάθεση έργου σε αυτούς.

 Η ίδια ανάγκη ρύθμισης αφορά και εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι τυγχάνει να απολύονται στο αυτό χρονικό διάστημα, μετά δηλαδή την αίτησή τους για ένταξη στο Μητρώο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ