Πρυτανικές εκλογές ΕΚΠΑ: Στραμμένα στα βλέμματα στους διεκδικητές της θέσης Πρύτανη Θ. Ψαλτοπούλου και Γ . Σιάσου

Το "θερμόμετρο" του προεκλογικού αγώνα βρίσκεται στα ύψη με αποκορύφωμα τις "λίστες" με τους προτεινόμενους υποψηφίους που ήδη κυκλοφορούν

11/05/2023

Ενημερώθηκε: 11/05/2023, 19:38

Άκουσε το άρθρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις Πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης-οι οποίες θα διεξαχθούν σήμερα  Πέμπτη- όχι μόνο η κοινότητα του Ιδρύματος , αλλά και οι πανεπιστημιακοί των άλλων ΑΕΙ της χώρας.

Οι ηλεκτρονικές "κάλπες", μέσω του Συστήματος «ΖΕΥΣ», ήδη έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα τα αποτελέσματα , μόλις εκδοθούν από την Εφορευτική Επιτροπή.

Το εκλογικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ιατρική Σχολή, από την οποία απ΄ότι φαίνεται-όπως παραδοσιακά συμβαίνει- θα αναδείξει τον νέο Πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Διεκδικητές του πρυτανικού θώκου είναι οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου  και ο Γεράσιμος Σιάσος (νυν πρόεδρος του τμήματος).

Το "θερμόμετρο" του προεκλογικού αγώνα βρίσκεται στα ύψη με αποκορύφωμα , σύμφωνα με πληροφορίες, τις "λίστες"  με τους προτεινόμενους υποψηφίους που ήδη κυκλοφορούν από  τις δύο "ομάδες", προς τα 1.600  μέλη ΔΕΠ -ψηφοφόρους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  έχει και το αποτέλεσμα στα ΤΕΦΑΑ, όπου εάν δεν εκλεγεί κανείς από τους δυο υποψηφίους, η  έδρα μεταφέρεται στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, όπου μοναδικός υποψήφιος είναι ο Κοσμήτορας Θ. Μπάμπαλης ,ο οποίος δεν περιλαμβάνεται σε καμία από τις δύο "λίστες",αλλά ούτε και δημοσίως έχει ταχθεί υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης ομάδας.

Πάντως η πιθανότητα να προκύψει ισοψηφία 3-3 μεταξύ των εσωτερικών μελών που θα προκύψουν από τις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών  είναι μεγάλη, οπότε αν συμβεί αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή (Δείτε εδώ τη διαδικασία).

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι για το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ είναι οι εξής καθηγητές (κατ΄αλφαβητική σειρά):

Σχόλια (1)

Αλέκος
|

Ο μόνος τρόπος για να εκλεγεί ο συνάδελφος Μπαμπάλης στο Συμβούλιο Διοίκησης είναι να εκλεγεί με το μέτρο. Αλλιώς στα ΤΕΦΑΑ θα εκλεγεί κάποιος με το μέτρο ή με τη διαδικασία της παραγράφου 5 του άρθρου 9 του νόμου 4957/22.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ