Υπ. Παιδείας προς Λύκεια: Να μη φύγουν οι μαθητές από τα σχολεία- Οι εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων να γίνουν κανονικά

Στο "κόκκινο" η αγωνία των μαθητών της Γ Λυκείου, λόγω της Τράπεζας Θεμάτων, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

29/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Προφορική οδηγία να μην φύγουν οι μαθητές από τα Λύκεια λαμβάνουν από τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι Διευθυντές των Λυκείων,σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πρόβλημα της "κατάρρευσης" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξακολουθεί να υφίσταται παρότι η ώρα είναι 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την οδηγία οι εξετάσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στη δεύτερη βάρδια του σχολείου.

Σημειώνεται ότι όπως έχουμε ενημερωθεί σε πολλά Λύκεια οι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο τους, χωρίς να δώσουν εξετάσεις.

Επίσης όσοι Διευθυντές Λυκείων επικοινωνούν με το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αλ. Κόπτση, λαμβάνουν απάντηση ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος με οδηγίες για τα σχολεία που σήμερα δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Στο μεταξύ το πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων έχει ανεβάσει στο "κόκκινο" την αγωνία και το άγχος των μαθητών της Γ Λυκείου, λόγω της Τράπεζας Θεμάτων,  οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κι αυτό διότι, δεν έχουν καμία ενημέρωση εάν στο μάθημα που έδιναν σήμερα , θα εξεταστούν αύριο κλπ.

Πάντως η προθεσμία για τους εκπαιδευτικούς να ανεβάσουν τη βαθμολογία των μαθητών της Γ' Λυκείου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα λήγει αύριο 30 Μαίου.

Σχόλια (40)

EMMANOUIL
|

Είναι φανερό ότι φταίει ο σταθμάρχης

Κώστας
|

Το σχόλιο του Μάριου με κάλυψε απόλυτα: η τράπεζα ζητάει πολλή ύλη και δεν έχει SOS!
Είναι η άποψη μίας σημαντικής μερίδας μαθητών.

Μάκης
|

Για την ακρίβεια τους ψήφισαν κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 10..

good luck
|

Σίγουρα θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εναλλακτική πρόταση της ΟΛΜΕ να δοθούν θέματα από τους εισηγητές και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εμπλεκομένων στις εξετάσεις. Αυτό μάλλον δεν έγινε γιατί θέλησαν να διασφαλίσουν ότι για την διεξαγωγή των εξετάσεων όπως και να έχει το θέμα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε χρήση της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων!!!Για σκεφθείτε με ένα δεν μπορέσαμε να μπούμε στην πλατφόρμα να αντλήσουμε θέματα επομένως βάζουν όλα τα θέματα οι εισηγητές καταργούμε εμμέσως την τράπεζα!!!Τρομερό!!!

M. de Sade
|

@Ε ρε πόνο
Πράγματι. Εάν έβγαινε "η Νικούλα και ο Κυριάκος" με την πρώτη..... και θα γλυτώναμε τα έξοδα των δεύτερων εκλογών..... και θα μπαίναμε και μια ώρα νωρίτερα στο 4ο Μνημόνιο! Πράγματι είναι μεγάλος ο πόνος(σας).... και τον κατανοούμε.

Ανθή
|

Πλίνθοι και Κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα ... Και μη χειρότερα.

Κώστας Αντίλογος
|

Ένας υπεύθυνος ρε παιδιά...
Ορισμένοι ξεχνούν ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε Κυβέρνηση, ούτε Αντιπολίτευση... Ότι συμβεί στις επόμενες μέρες και εβδομάδες να περιμένετε την κυβέρνηση όπως περίμεναν σήμερα και οι μαθητές!

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Όχι μόνο ανίκανοι αλλα και ανάλγητοι! Αυτούς ψηφίσατε, γιατί και καλά οι άλλοι ήταν αναξιόπιστοι...

Αναστασία
|

Οι πλατφόρμες πέφτουν. Αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι ντροπή.
Ντροπή είναι που δεν υπήρχε πρόβλεψη για αυτήν την περίπτωση.
Επίσης ντροπή είναι οι προφορικές εντολές. Στο Δημόσιο ΔΕΝ υπάρχει προφορική εντολή.
Τέλος οι Διευθυντές επικοινωνούσαν με τις κατά τόπους Διευθύνσεις. Η δική μας έλεγε ότι στο Υπουργείο δεν σήκωναν τα τηλέφωνα. Λογικό. Ας έστελναν ένα μέιλ.
Αυτοί που μας κουνάτε το δάχτυλο τόσο καιρό, κ Κόπτση, να κάνατε κάτι.

18αρης
|

Οι νέοι της Γ' λυκείου εκτίμησαν τις άοκνες προσπάθειες του επιτελικού κράτους γι αυτή την μικρή αβλεψία που οφείλεται ξεκάθαρα στον Φιλη και τον Γαβρόγλου και θα δώσουν 50% και 200 έδρες στον Κυριάκο.

Μάριος
|

4 ώρες ήμασταν στο σχολείο για να γράψουμε ιστορία . Τόσο δύσκολο να πούνε του καθηγητές να βάλουνε θέματα ; Η τράπεζα θεμάτων είναι μια αποτυχία, ζητάει πολύ ύλη και δεν υπάρχουν σοσ . Αυτό ανεβάζει το στρεσσ μας σαν μαθητές και ταυτόχρονα μας βάζει να διαβάζουμε τεράστιες ποσότητες ύλης η όποιες είναι ουσιαστικά άχρηστες . Διώξτε αυτήν την Νίκη και αφαιρέστε αυτήν την καταραμένη την τράπεζα, μας τα έχει πρήξει εδώ και δύο χρόνια τώρα

Αλέκος
|

Οι δηλώσεις των "στελεχών" καταδεικνύουν πως το brain drain έχει πλέον φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

χμμ...
|

παμε και οπου βγει. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ "αριστων"...!

Να μη φύγουν!
|

Υπ. Παιδείας προς Λύκεια: Να μη φύγουν οι μαθητές από τα σχολεία - Να μείνουν εκεί μέχρι να βραδιάσει, και αν δεν δουλέψει και τότε η Τράπεζα Θεμάτων, να παραγγείλουν οι Δ/ντές σουβλάκια, γύρους κ.λπ. για τους μαθητές και αρνί στα κάρβουνα για τους καθηγητές. Α! Και καφέδες για να ξενυχτήσουν σε περίπτωση που αργήσει κι άλλο...

Ε ρε πόνο
|

Που έχει μοιράσει η Νικούλα και ο Κυριάκος.Περιμένει ο κάθε ταλαίπωρος καμιά θεομηνία,κανένα λάθος, καμιά αβλεψία, μήπως και ξεμυτίσει.Που 4 χρόνια μετά, ακόμα πληρώνουμε τις εξυπνάδες του κάθε τυχάρπαστου, όπως π.χ. με την απλή αναλογική.Πόσα εκατομμύρια θα στοιχίσουν οι δεύτερες εκλογές;

κωστας
|

δεν πηγε η υπουργος να αναψει λαμπαδα?

@Κελλυ
|

Φανταστείτε να έκανε ρουσφέτια. Άντε καλέ.

Nick
|

81% η ΝΔ πρέπει.

Απορία
|

Προφορική οδηγία στο ψηφιακό κρατος του Πιερακάκη;

Ο καλός εκπαιδευτικος
|

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο ταμίας δεν φταίει αλλά ο άμυαλος πελάτης (ακόμα και αν ήθελε να τον κλέψει ο... ταμίας)

Μα γιατί διαμαρτύρεστε;!
|

Παρακολουθώ με έκπληξη τα σχόλια! Σχεδόν όλα είναι αρνητικά!! Μα...μόλις πριν μερικές μέρες, ένας στους δύο (περίπου) ψήφισαν και επιβράβευσαν ΚΑΙ το Υπουργείο Παιδείας για τι ιδέες του και τις μεθόδους του και την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Γιατί διαμαρτύρεστε για τον "βασανισμό" των μαθητών/τριών και την απαξίωση των εκπαιδευτικών; Αφού, όλα αυτά εμπεριέχονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας Θεμάτων. Αφήστε τα κλαψουρίσματα και "απολαύστε" αυτό που επιβραβεύσατε.

Ελπίδα
|

Καθίστε στα σχολεία και κρατήστε την αναπνοή σας. Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που σύμφωνα με έγκυρες π(λ)ηγές θα έχει αποκατασταθεί οπωσδήποτε ως την Τετάρτη 31/5/2023 και ώρα 13.30 .

@ΓΙΏΡΓΟΣ
|

Το θέμα δεν είναι ο ουρανός! Μόνο ο χάρτης μάς νοιάζει... Κι αυτόν τον χρωματίσατε σωστά!

Φιλελεύθερος
|

Ο λαός απαιτεί παρέμβαση Πλατάρου. Επιτέλους, οι αφορισμοί και οι υπερβολές πρε΄πει να σταματήσουν. Για ένα προβληματάκι της στιγμής βγήκαν οι γνωστοί να κατηγορήσουν την καλυτερότερη υπουργό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η 40αρα έπεσε βαρειά. Πλατάρο σε περιμένουμε.

Pakis
|

Παρακαλώ πολύ όχι παράπονα! Κάποιοι εδώ μέσα έλεγαν βεβαίως ψήφισα ΝΔ την άριστη κυβέρνηση ξανά οπότε θα ζήσουμε αριστεία ξανά, τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά άλλωστε δεν υπάρχει

Νικος
|

Μη διαμαρτυρεστε!!! Κανεις! 40/100ληρε η ΝΔ από ποιους;;;από όλους σιωπή τώρα!! Μέχρι το βράδυ στα σχολεία μαθητές καθηγητές να κάνετε εξετάσεις αυτοί είμαστε που λέει κι ο Κουτσούμπας!!

Φιλελευθερος
|

Τι θέλετε τωρα; Για μια "τραπεζα" να χάσει ο Κυριακος την αυτοδυναμία και τις 180 έδρες; Ε όχι δεν θα σας γίνει το χατήρι! Προχωράμε μπροστά. Μετά από 8 χρόνια των ζαίων στην εξουσία τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο!!

Ευτυχώς συνταξιουχος
|

Μέγα λάθος,μεγάλη αστοχία!!!! Πρέπει να μάθουμε τους λόγους της καθυστέρησης και να αποδοθούν ευθύνες!!!! Αλλά για τους παραπάνω γραφοντες τους υπενθυμίζω ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε την περασμένη Κυριακή!!! Και ο νοων νοειτω!!!!

Αννα
|

ΠΟΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ;;; ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ!! ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ; ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΙΛ; ΕΙΝΑΙ ΡΩΤΑΩ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;; ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑ ΜΑΙΛ;;; ΕΝΑ ΜΑΙΛ;;

Αννα
|

Σε ποια αλλη βαρδια; (!!))το μαθημα της γλωσσας ειναι τριωρο!! τα παιδια εσκασαν στο να περιμενουν!! η α ταξη εγραφε δυο μαθηματα!!! ο Κοπτσης απο που κατεβηκε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ