Στο υπ. Παιδείας σήμερα η ΟΛΜΕ αφού προηγήθηκε στροφή "Πιερρακάκη" για νέο σύστημα διορισμών και ελεύθερη επιλογή σχολείου

Αύριο η συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ

18/07/2023

Άκουσε το άρθρο

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένει η εκπαιδευτική κοινότητα τα αποτελέσματα των δύο προγραμματισμένων συναντήσεων του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη για σήμερα με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και αύριο με το ΔΣ της  ΔΟΕ (σ.σ. το esos θα σας μεταφέρει άμεσα ρεπορτάζ από τις συναντήσεις).

Για τα δυο εξαγγελθέντα από την Κυβέρνηση, θέματα που "καίνε", το νέο σύστημα διορισμών και ελεύθερη επιλογή σχολείου, ο υπουργός Παιδείας, τις τελευταίες ημέρες, και πριν τις δυο αυτές συναντήσεις , με δηλώσεις επιχείρησε να τα υποβαθμίσει , σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους εκπαιδευτικούς .

Για μεν το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών όπως φαίνεται, μετά τη "θύελλα" αντιδράσεων ο Κ. Πιερρακάκης έκανε πίσω ως προς το χρόνο εφαρμογής, κάνοντας λόγο για βάθος τετραετίας (σ.σ. το νέο σύστημα διορισμών ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ από το έτος 2019, ενώ στο πρόγραμμα του 2023 δεν υπήρχε).

Για δε την ελεύθερη επιλογή σχολείου των μαθητών από τους γονείς ,ο υπουργός το θέμα το "μάζεψε" με τη χθεσινή δήλωση ότι "η ελεύθερη επιλογή σχολείου των μαθητών, από τους γονείς θα γίνεται  μόνο σε σχολικές μονάδες που θα δηλώνονται   κενές θέσεις".
  
Στις δύο αυτές συναντήσεις θα συζητηθούν επίσης, μεταξύ άλλων:

  • Οι  αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, καθώς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ανέμεναν κάτι παραπάνω από αυτό που δίνονται οριζόντια στους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
     

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (31)

Άννα Κ
|

Πάνε οι εξετάσεις! Μου αρέσει που έκλεισα και τμήμα για προετοιμασία εκπαιδευτικών για διορισμό ΑΣΕΠ... Μπράβο στον κ. υπουργό για τις σταθερές του απόψεις, που με τόση ευκολία τις ανακαλεί έπειτα από συντεχνία της ΟΛΜΕ! Είπαμε... θέλουμε κυβέρνηση "αρίστων" πάνω απ' όλα! Δεν μας αφορά το κατά πόσο υλοποιούν όλα όσα τάζουν στους πολίτες-ψηφοφόρους τους!

Στις κλειστές αριστερές, θέλει προσοχή Ayrton
|

Παλιά το λέγαμε "κολοτούμπα".... με 41 τακατό το λέμε "στροφή"....

Πενυ
|

Γιατί μου στερείτε το δικαίωμα ως νέα εκπαιδευτικός να ελπίζω για μόνιμο διορισμο ;; Δεν έχω την οικονομική άνεση να πληρώνω και να παίρνω μεταπτυχιακά και λοιπά προγράμματα- πιστοποιήσεις και ζητώ με αξιοκρατικό τρόπο όπως των πανελληνίων εξετάσεων ( όπου με μια γραπτή εξέταση ένας καλός μαθητής εκπληρώνει το όνειρο του ) να έχω κι εγω αυτή την ευκαιρία! Δε ζητώ να μπω από το παράθυρο αλλά να μου δωθεί η ευκαιρία να εξεταστώ μέσω ΑΣΕΠ. Ζηταω πολλά;Ήταν κάτι που η νέα κυβέρνηση το έχει αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις και ήταν στο πρόγραμμα της από το 2019! Γιατί κάνει πίσω ο υπουργός;

Αποστολης
|

Από την στιγμή που ασεπ δεν υπήρχε στο πρόγραμμα ειναι ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό να το κάνουν γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα η εργασία πρέπει να ευνοείται όχι να παρεμποδίζεται με κόπτες και βάση που αν δεν την πιάσεις μένεις άνεργος. Το ίδιο λέει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οπότε αν το ψηφίσουν αμέσως στα ευρωπαϊκά δικαστήρια να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτή τη παρωδία. Ας αλλάξουν λίγο το προσοντολογιο να πουν ότι κάτι κάνανε.

ΖΕΥΣ
|

Ο τελευταίος ΑΣΕΠ έγινε το 2008 και οι επιτυχώντες έπρεπε να διοριστούν την προηγούμενη τετραετία.Αυτό θα ήταν δίκαιο.

ΖΕΥΣ
|

Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ σημαίνει αξιοκρατια,αριστεια και δικαιοσύνη.Όποιος δεν πιάνει τη βάση να μην μονιμοποιείται.Δυστυχώς,ο νέος υπουργός και σε αυτό το θέμα πληρώνει τα λάθη της προκατόχου του.Πρέπει να διοριστούν και οι επιτυχώντες του ΑΣΕΠ 2018.

Τελικα
|

Η ΟΛΜΕ είναι Ομοσπονδία Λειτουργών. Δεν είναι Ομοσπονδία Υποψηφίων προς διορισμό. Δεν είναι στις αρμοδιότητες της ο τρόπος τον οποίο θα επιλέξει το Κράτος για να διορίσει Υπαλλήλους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ΑΔΕΔΥ δεν επεμβαίνει στον ΑΣΕΠ, οι ενώσεις Αστυνομικών στους διορισμούς τους ή οι Ενώσεις Νοσοκομειακών κλπ....

Χρύσα κ
|

Ανεπίτρεπτο σύστημα διορισμού ή αναπλήρωσης. Να αφήσουν το σύστημα ως έχει. Αξιολογουμαστε καθημερινά, έχουμε τα προσόντα μας. Σε ποιο άλλο κράτος συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει το σύστημα? Με την παιδεία βρήκαν κ παίζουν? Καμία αλλαγή!!!!!!!

@Μαρία
|

Με αυτή την στάση από τα κόμματά σας, σαν την δική σου, πήρε το 41%. Και συνεχίζετε τα ίδια, το δεν μαθαίνω δεν μαθαίνω, για να πάει στο 50% την επόμενη φορά. Δείξτε ότι έχετε εναλλακτικές, στοιχειοθετημένες προτάσεις, όχι λόγια του αέρα!
Αντιπολίτευση, μηδέν!

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΑΧ.
|

Καλησπέρα! Η ατομική αξιολόγηση γιατί δεν είναι πρωτεύον ερώτημα; Κάναμε τόσες μέρες απεργία πέρυσι, όλα αυτά χαμένα;;;;

@Φορολογούμενος πολίτης
|

Δηλώνεις απλώς φορολογούμενος πολίτης!!!, τι ζόρι τραβάς αφού δεν έχεις καμιά σχέση με διορισμούς???

σήφης
|

Πολιτικά ανέντιμο ο γραπτός διαγωνισμός, χωρίς να υπάρχει στο πρόγραμμα τους πριν τις εκλογές.
Θα πέσουν κορμιά αν πάει να κάνει ασεπ

Ο Δημοκράτης
|

Γραπτός ΑΣΕΠ για την επιλογή συμβούλων, με βάση το 80%.

Φορολογούμενος πολίτης
|

Συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ. Άλλος ένας υπουργός παίρνει πίσω αυτά που πριν λίγες μέρες εξήγγειλε. Πάει ο ΑΣΕΠ, πάει η "ελεύθερη" επιλογή σχολείου. Πάνε να συναντήσουν τους έφιππους αστυνομικούς. Περαστικά.

Διαπραγματευση
|

Επειδή μισθολογικά δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτε παραπάνω από όσα ανακοινώθηκαν (σε μηνιαίο επίπεδο ο μισθός με τις αυξήσεις που θα δοθούν από το 2024 δεν πρόκειται καν να φτάσει τις μηνιαίες αποδοχές που παίρναμε πριν 12 έτη που είχαμε και σχεδόν τα μισά χρόνια προϋπηρεσίας και δεν υπολογίζω τα κομμένα δώρα) ας διαπραγματευτεί επιτέλους η ΟΛΜΕ. Με τόσα που μας έχουν φορτώσει και για τις αξιολογήσεις σχολικών μονάδων που εμμέσως μας αναγκάζουν σε εξωδιδακτικές δράσεις και απασχόληση ας αιτηθούμε να επανέλθουμε σε διδακτικό ωράριο προ κρίσης για να μπορέσει να γίνει κάτι ουσιαστικό και όχι για τα μάτια του κόσμου

Νίκος
|

Είναι η γνωστή ιστορία. Λόγια και πολιτικό κόστος.
Πάμε για πιο χαλαρή αξιολόγηση, χωρίς γραφειοκρατία, θα υπάρχουν 2-3 θέσεις για να νομίζουν ότι διαλέγουν σχολεία κάποιοι γονείς και επετηρίδα προσόντων, δύσκολο να έρθει διαγωνισμός (δημοτικές εκλογές, ευρωεκλογές και βλέπουμε...). .
Η νέα επετηρίδα προσόντων για τους ΠΕ70 λειτουργεί, όλοι έχουν προσόντα και χρειάζεται μικρή προϋπηρεσία (νέοι άνθρωποι στα δημοτικά) , για τους άλλους μαύρη μαυρίλα, είτε έχουν προσόντα είτε όχι, αφού η προϋπηρεσία είναι προνόμιο λίγων και αν δεν απογοητευτούν θα φτάσουν τα 50 για να δουν λίγο φως...

Πλατάρος Γιάννης
|

Μεγάλωσα ηλικιακά υπηρεσιακά, διαβάζοντας πύρινα άρθρα για την γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού, που δεν καταλαβαίνει την σύγχρονη νεολαία, το χάσμα γενεών, και άλλες διαδεδομένες αρλούμπες.
Είχα μάθει από μικρός ευτυχώς ότι δεν υπάρχει χάσμα γενεών, αλλά μορφωτικό και μόνον. Το έλεγε σε μια συνέντευξη του ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το κράτησα. Ο Ανδρέας ήξερε και γράμματα και είχε επαφή με όλη την κοινωνία.
Τωρα έχουμε πρωτοδιοριστους συνομιλίκους μου, επί θυραις συντάξεως.
Πρέπει να δοθεί ευκαιρία διορισμού σε όλους.
Το να περιμένουμε να ξεκαθαριστεί η επιτηριδα με τους άνω των 67 ή των τεθνεοντων, όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι ελαφρώς γελοίο.
Ευτυχώς κατάλαβε ο υπουργός ότι η επιλογή σχολείου είναι μεγάλη φασαρία και κόστος, για ελάχιστο όφελος.
Τα σχολεία είναι ισότιμα, αρκεί να μην κάνουν καταλήψεις και δραστηριότητες εντός διδακτικού ωραρίου.
Και αρκεί να επιμορφωνονται οι εκπαιδευτικοί στις τπε, δια βίου.
Εκεί η έμφαση....
Ο υπουργός να κάνει εκείνο που ξέρει καλύτερα....
Να μην βγαίνει και να λέει πράγματα που δεν ξέρει, διότι εγώ που ξέρω, αυτομάτως τον κατατάσσω πιο κάτω, αυτόν, κι οχι τον συνεργάτη του.
Εχουμε ακούσει διάφορα που μας εκνευρίζουν όπως και ιδεολογήματα (=κολλήματα)
Εσείς είστε άνθρωπος των πράξεων και όχι του βερμπαλισμου.
Συνεχίστε ΜΌΝΟΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ!
Υπουργός είστε! Υπό το ΈΡΓΟΝ!
ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΒΟΥΒΌ ΠΡΌΣΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΊΤΕ ΜΌΝΟΝ ΌΤΙ ΉΔΗ ΚΆΝΑΤΕ!
Ούτε καν τι ΘΑ κάνετε!...
Θα βγαίνετε και θα λέτε "Από αύριο αρχιζει το Α, στις τάδε του μηνός εγκαινιάζουμε το Β.
Κάντε αυτό το" κολπο" και θα σας βγει σε καλό!....

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

Ξεκάθαρα υπέρ του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ! Είναι το πιο αξιοκρατικό σύστημα διορισμού!

Πιτσιφλής
|

Καλά κάνει και αναθεωρεί και αναστοχάζεται καθώς συζητά με τους εκπαιδευτικούς. Τον εκτιμώ όλο και περισσότερο.

Μαιρη
|

Συμφωνώ ότι αλλάζει άποψη ανάλογα τις πιεσεις και αυτό δηλώνει άγνοια ο συγκεκριμένος δεν κάνει για το παιδειας ενα άτομο της εκπαίδευσης να γνωρίζει το θέμα δεν ειχαν;;;αμάν πια με όλους τους ακσχετους εκεί μέσα!

Γαλάζιο ΠΑΣΟΚ
|

Κάνει πίσω σε προγραμματικές δηλώσεις που εκφώνησε από το βήμα της Βουλής;Κι ενώ η προκάτοχός του προχώρησε σε διορισμούς, χωρίς να κάνει αυτό για την οποία την ψηφίσαμε: γραπτό διαγωνισμό.Δεν υπάρχει σωτηρία.

pakis
|

Δυστυχώς ο λαός δε ξέρει τι ψηφίζει, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι μια κυβέρνηση τι έπρεπε να κάνει για να χάσει τι εκλογές ;
Δυστυχώς και η αντιπολίτευση ΔΕΝ υπάρχει μαύρα χάλια αλλά θα αντιστεκόμαστε στον αυταρχισμό μόνοι μας.

ο σημιτης
|

λαθος εννοω ο πιερρακακης θεωρουν καποιοι οιτι ηρθε να φερει ρηξεις? χαχαχα

Μαρία
|

Λευκή επιταγή τους έδωσε ο λαός, ότι τους εξυπηρετεί θα κάνουν. Δλδ περίμενε κάποιος/κάποια να ληφθούν οι ανάγκες μας ή των παιδιών; Ας γελάσω...

ΟΛΕ
|

Πότε θα σταματήσει η ΟΛΜΕ να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα προβλήματα των υπηρετούντων εκπαιδευτικών.
Δεν μας ενδιαφέρει το σύστημα διορισμών, μας ενδιαφέρει ότι είμαστε οι χειρότερα αμοιβόμενοι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη.

Ανδρέας
|

κάτι έχει η καρέκλα του παιδείας,,
όποιος κάτσει εκεί..μωράινεται

...
|

Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στις θέσεις του μέχρι στιγμής. Είπε απλά ότι θα πάει λίγο πιο πίσω χρονικά το καινούριο σύστημα διορισμών. Δεν δεσμεύτηκε για το ποιο θα εινσι το καινούριο σύστημα διορισμών και ισχύουν κανονικότατα, , δυστυχώς, όσα είπε για ελεύθερη επιλογή σχολείου.

Κίμων
|

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πουν κ να κάνουν είναι να προσφύγουν στο ΣΤΕ γιατί είναι ολοφάνερα αντισυνταγματικο να προβλέπεται αύξηση σε επίδομα παραμεθοριου κ βιβλιοθήκης μόνο σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες

Χρύσα
|

Θα δώσει εξετάσεις ο πενηνταπεντάρης; Να αναλογιστούν πως έφτασε σ' αυτή την ηλικία χωρίς μόνιμη δουλειά ! Έφτασε επειδή δεν είχε μέσο. Να απαντήσουν : Σε ποιο Ευρωπαϊκό κράτος συμβαίνει αυτό;

όταν ένας Υπουργός
|

αλλάζει ή συμπληρώνει τις δηλώσεις του κάθε λίγο..δεν είναι καλό. Ή έχει πλήρη άγνοια του αντικειμένου ή δεν έχει μελετήσει καλά το θέμα και με κάθε παράμετρο που εμφανίζεται στην πορεία την οποία δεν είχε υπολογίσει αλλάζει κατά το δοκούν τις δηλώσεις του...
δεν αρχίσαμε καλά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ