"Όχι" από Στ. Κασσελάκη στα Μη Κερδοσκοπικά-Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

22/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Την αντίθεσή του στην ίδρυση και λειτουργία Μη Κερδοσκοπικών-Μη Κρατικών Πανεπιτημίων στη χώρας, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια γεύματος με τους πολιτικούς συντάκτες.

Σχόλια (41)

Και άποψη και κάτοψη και πρόσοψη
|

"αλεργ(ε)ίες"? Ευχαριστώ για τη διάγνωση. Θα τη λάβω υπόψη μου.

@The matchmaker
|

έχετε αλεργείες στη διαφορετική άποψη.

@ The matchmaker 29 Δεκ 2023 21:52
|

Πάλι υπεκφυγές. Με τέτοιες "παλιές καραβάνες" να είναι πρότυπα, τι τις θέλει κανείς τις καινούργιες...

The matchmaker
|

@@"Παλιά καραβάνα" 29 Δεκ 2023 10:59
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι εάν, ποιος και γιατί έχει αναλάβει (σ' αυτό το thread και σε άλλα) ν' ασχολείται με το ρόλο του matchmaker των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
https://www.esos.gr/arthra/86193/esdep-apth-i-idrysi-idiotikon-aei-kai-…

@"Παλιά καραβάνα" 29 Δεκ 2023 00:14
|

Παρακαλώ πείτε μας το ψευδώνυμό σας μια και είστε "παλιά καραβάνα" και ασχολείστε με τα ψευδώνυμα των άλλων. Δεν έχω δει το "παλιά καραβάνα" σε άλλο thread.

"Παλιά καραβάνα"
|

@Νίκος (το ΔΕΠ "πέταξε"?) 28 Δεκ 2023 18:26
Στο δικό μου το λέμε 100 η αλεπού 101 το αλεπουδάκι.

Νίκος
|

@Μήπως βλέπετε και το μέλλον? 27 Δεκ 2023 16:30. Διάβασα όλα τα σχόλια παρακάτω. Δεν έχετε απαντήσει σε τίποτα. Μόνο ειρωνεύεστε και θέτετε νέα ερωτήματα και εγκαλείτε τους υπόλοπους ότι δεν απαντάνε στα ερωτήματά σας. Ίσως οι "παλιές καραβάνες" να είναι πιο ίσες από τους άλλους; Στο χωριό μου το λέμε καβάλημα του καλαμιού.

@Μήπως βλέπετε και το μέλλον? 27 Δεκ 2023 16:30
|

"Τέλος, δεν απαντήσατε μόνο "σε 3 σχόλια" και το ξέρετε. Η στοιχειώδης ειλικρίνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, πλην των ανειλικρινών. Και "παλιά καραβάνα" είστε κι εσείς.... και μη σας πω ότι διαισθάνομαι και βασιλικό αίμα (εκ της στρογγυλής τραπέζης της Αγγλίας) να κυλά στις φλέβες σας." Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν είναι αλήθεια τίποτα απ όλα αυτά. Απλά δείχνει το επίπεδο του διαλόγου.

@Σε 100 χρόνια
|

1. Έλεος! Δεν απαντάτε (μετά κατηγορείτε τους άλλους).
Το ερώτημα ειναι καθαρό και ευθύ: Αν έχουν τις ίδιες γνώσεις δεν θα έπρεπε τα πτυχία είναι ισότιμα; Ενα "Ναι" ή "Οχι" αρκεί.
2. Αν θέσουμε αμφισβήτηση των γνώσεων των ιδιωτικών, θα π΄ρεπει να κάνουμε το ίδιο και για τα δημόσια. Έχουν οι απόφοιτοι του Δημοκρίτειου τις ίδιες γνώσεις με αυτούς του ΕΚΠΑ, θα έπρεπε τα πτυχία τους να είναι ισότιμα; Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Μονάχου κι αυτοί του Πανεπιστημίου Πατρών; Ποιός ελέγχει αν οι απόφοιτοι των δημοσίων έχουν τις απαραίτητες γνώσεις;
3. Ναι. Για ιατρούς ειναι σημαντικό να γίνονται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος. Γίνεται στο εξωτερικό. Για θέσεις στο δημόσιο υπάρχει ήδη το ΑΣΕΠ.

Μήπως βλέπετε και το μέλλον?
|

Προς @Μήπως βλέπετε και το μέλλον? 27 Δεκ 2023 09:58
- Δεν θα δώσω συνέχεια στη συνομιλία με κάποιον, που επί 4 ημέρες δεν μπορεί να βρει ούτε ένα δικό του τίτλο-ψευδώνυμο για να λέει απλά την άποψή του.
- Ούτε με κάποιον που επί 3 ημέρες, δεν απάντησε σε τίποτα από όσα έθεσα (24 Δεκ 2023 19:00 και 25 Δεκ 2023 22:45).
- Ούτε με κάποιον που δεν κάνει δήθεν εκείνος χαρακτηρισμούς αλλά που πρώτος έγραψε "Δεν έχουν λογική αυτά που γ΄ραφετε" (25 Δεκ 2023 10:57), λες κι έχει κανένα phD στη "λογική" και δικαιούται να κρίνει αυτή των άλλων.
- Μην επικαλείστε λοιπόν άδικα τους αναγνώστες του esos, γιατί και γνώσεις έχουν και κρίση διαθέτουν και μια χαρά καταλαβαίνουν, εάν κάποιος λέει απλά τη γνώμη του ή εάν υπερασπίζεται συστηματικά (και για τους δικούς του λόγους) την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, πράγμα που το Σύνταγμά της (καλώς ή κακώς) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.
- Τέλος, δεν απαντήσατε μόνο "σε 3 σχόλια" και το ξέρετε. Η στοιχειώδης ειλικρίνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, πλην των ανειλικρινών. Και "παλιά καραβάνα" είστε κι εσείς.... και μη σας πω ότι διαισθάνομαι και βασιλικό αίμα (εκ της στρογγυλής τραπέζης της Αγγλίας) να κυλά στις φλέβες σας.

Σε 100 χρόνια θα καταλάβουμε?
|

Προς @@@Σε 100 χρόνια 26 Δεκ 2023 11:53
"Μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό αντι να υπεκφεύγετε".
Και πως θα διαπιστώσετε δηλαδή αν έχουν τις ίδιες γνώσεις? Θα τους κρίνετε έναν έναν με δικά σας κριτήρια..... ή μήπως θα δίνουν γραπτό ΑΣΕΠ? Ποιες "γνώσεις" τους θα δείτε, μετά την κτήση πτυχίου αναγνωρισμένου ως ισότιμου με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων? Κοροϊδευόμαστε?

"Παλιά καραβάνα"
|

@Νίκος 26 Δεκ 2023 11:00
Δεν έθεσε δηλαδή ως παράδειγμα και δεν σύγκρινε, φροντιστήρια-ΙΕΚ-ΚΤΕΛ-σπίτια.... με πτυχία και επαγγελματικά-ακαδημαϊκά δικαιώματα?
Όχι, δεν έγινε "επανάσταση" για τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ. Είναι λέτε άραγε το ίδιο και δεν θα αντιδράσει η κοινωνία και η εκπαιδευτική-ακαδημαϊκή κοινότητα?
Σχετικά με την τελευταία μου "πρόταση" (το ΥΓ αν αυτό εννοείτε), νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο, εάν διαβάζατε όλα τα σχόλια από την αρχή. Άλλωστε, δεν στράφηκε σε χαρακτηρισμό του προσώπου (δεν θα το επέτρεπε ο οικοδεσπότης μας) αλλά στις τοποθετήσεις και στον τρόπο παρέμβασής του.

@Γονιός 26 Δεκ 2023 22:07
|

Εσείς θα πηγαίνατε σε γιατρός με 8 στις πανελλήνιες;

@Μήπως βλέπετε και το μέλλον? 26 Δεκ 2023 12:03
|

Για το "τόσο καιρό που μας "πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες"" Επειδή απάντησα σε 3 σχόλια έγινα κι εγώ "παλιά καραβάνα"; Ή μήπως υποθέτετε λανθασμένα ότι έχω μεγαλύτερη παρουσία στα σχόλια; Δικός σας χαρακτηρισμός αφορούσε τη σοβαρότητα των δικών μου σχολίων (όπως και ο παραπάνω) οπότε οι αναγνώστες βλέπουν ποιος κάνει "χαρακτηρισμούς στα σχόλια που "στεναχωρούν"". ;-) Εγώ απλά λέω την άποψή μου.

@ @@@Σε 100 χρόνια
|

Και πως θα διαπιστώσεις δηλαδή αν έχουν τις ίδιες γνώσεις? Θα τους κρίνεις με δικά σου κριτήρια έναν-έναν ή μήπως θα δίνουν γραπτό ΑΣΕΠ? Ποιες "γνώσεις" τους θα δεις μετά την κτήση πτυχίου, αναγνωρισμένου ως ισότιμο με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων? Κοροϊδευόμαστε?

Έλεος.... δεν αντέχουμε άλλο!
|

Προς @Εκπαιδευτικός 25 Δεκ 2023 09:45 26 Δεκ 2023 10:37
1) Όχι.... πάμε σ' όποιον τύχει να βρούμε μπροστά μας.... κι αν δεν μας αρέσει ζητάμε τα λεφτά μας πίσω.
2) Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά (για οτιδήποτε) και τα πανεπιστήμιά της, απευθύνονται σε εκατομμύρια φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. Συγκρίσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, είναι σαν να συγκρίνουμε τη Wall Street με την Αγροτοσυνεταιριστική Τράπεζα.... και αριθμητική εξομοίωση των πανεπιστημίων τους, είναι σαν να λέμε ότι έχουμε κι εμείς "χώρο" για μια Silicon Valley, μια ΝASA, μια Boeing και μια-δυο Coca-Cola.

Γονιός
|

Έκανε η ΕΒΕ την δουλεια της… Οι έχοντες στα μη κρατικά πανεπιστήμια για σπουδές!

Μήπως βλέπετε και το μέλλον?
|

@26 Δεκ 2023 10:40
Εσείς μπορείτε να βλέπετε ό,τι θέλετε. Έως και τη "σοβαρότητα" των άλλων.... αλλά όχι τη δική σας.
Εγώ πάλι δεν βλέπω ούτε μισή απάντηση σε όσα έθεσα στις 24 Δεκ 2023 19:00 και στις 25 Δεκ 2023 22:45.
Ούτε κι ένα δικό σας τίτλο-ψευδώνυμο δεν βλέπω, τόσο καιρό που μας "πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" για τα ελληνικά μη ιδιωτικά-μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά-ελεύθερα.... αλλά τελικά ιδιωτικά -από την πίσω πόρτα του Συντάγματος- πανεπιστήμια.
ΥΓ. Ο διάλογος μαζί σας δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, αφού συνεχίζετε να πετάγεστε με @ και με χαρακτηρισμούς στα σχόλια που σας "στεναχωρούν". Συνεπώς, αν δεν σας απαντά κάποιος, μην θεωρείτε δεδομένο ότι τον πείσατε με τα επιχειρήματά σας.

@ @@Σε 100 χρόνια
|

Υποθετικό ειναι το "Αν έχει τις ίδιες γνώσεις;". Μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό αντι να υπεκφεύγετε.
Δεν γνωρίζω τι γνώσεις θα παρέχουν "τα Greek ιδιωτικά made in Kiriakos", εσείς φαινεται το γνωρίζετε πριν ακόμη ιδρυθούν. Ειστε προκατειλλημένος.

Νίκος
|

@"Παλιά καραβάνα" 25 Δεκ 2023 22:45

Δε φαίνεται να εννοεί ο σχολιαστής/σχολιάστρια αυτό που τον/ην κατηγορείτε. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έγινε αντίδραση/αντίσταση/πορεία/ανυπακοή κτλ, ούτε σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε, άλλες ιδιωτικές εκφάνσεις της οικονομίας μας, στις οποίες υπάρχει και κρατική παρουσία. Επίσης η τελευταία σας πρόταση δεν είναι σωστή στα πλαίσια του διαλόγου.

@"Παλιά καραβάνα" 25 Δεκ 2023 22:45
|

Εγώ πάντως ως προς τη σοβαρότητα άλλα βλέπω...Εκτός αν έχετε ρωτήσει όλους τους αναγνώστες των σχολίων, που με αυτά που γράφετε δε θα με εξέπλητε να δηλώνατε.

@Εκπαιδευτικός 25 Δεκ 2023 09:45
|

1) Ρωτάτε όταν πάτε στο γιατρό που σπούδασε; Οι μισοί γιατροί στην Ελλάδα έχουν σπουδάσει στην Ιταλία, στα Βαλκάνια (με δίδακτρα) και στην Κύπρο σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν γίνει σωστά δε βλέπω πρόβλημα.
2) Οι ΗΠΑ ΄εχουν πληθυσμό 360 εκατομμύρια και έχουν περισσότερα από 2000 πανεπιστήμια (καλά και κακά, ιδιωτικά και δημόσια) δηλ 1 πανεπιστήμιο ανά 180.000 κατοίκους περίπου. Η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια και έχει 20 πανεπιστήμια, δηλ ένα πανεπιστήμιο ανά 500.000 κατοίκους. Συνεπώς υπάρχει χώρος, ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι ιδιωτικά ΑΕΙ μάλλον θα διδάσκουν στα αγγλικά όπως γίνεται στην Κύπρο και, άρα, θα έχουν και ξένους φοιτητές.

@ Εκπαιδευτικός
|

"1. ... αδυνατεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων να εισαχθεί πχ στην Ιατρική θα πληρώσει στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και θα γίνει γιατρός"
ενω μπορεί να παει Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία κλπ

"Παλιά καραβάνα"
|

@25 Δεκ 2023 10:57
Όσα έγραψα στις 24 Δεκ 2023 19:00, ήταν ένα προς ένα απαντήσεις και επιχειρήματα στα σημεία που έθιξε ο σχολιαστής στις 23 Δεκ 2023 19:56. Εσείς παταχθήκατε (ΠΑΝΤΑ ανωνύμως όταν πρόκειται για τα greec ιδιωτικά)..... για να γράψετε τί ακριβώς? Να μπλέξετε-ανακατέψετε πανεπιστήμια, πτυχία, επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα.... με φροντιστήρια, ΙΕΚ, ΚΤΕΛ έως και σπίτια(με δάνειο ή χωρίς)? Τα ΚΤΕΟ επίσης, γιατί τα ξεχάσατε? Και "Δεν έχουν λογική αυτά που".... γράφω εγώ???
Τέλος, γιατί πρέπει να πληρώνω ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και ιδιωτικά νοσοκομεία? Δεν πληρώνω ένα σκασμό φόρους, για να έχω τις καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες υγείας? Πού πάνε τα λεφτά, εάν δεν πάνε πρώτα απ' όλα σε υγεία και παιδεία?
ΥΓ. Εάν δεν το έχετε καταλάβει, χωρίς ένα δικό σας ψευδώνυμο-τίτλο, με την τεχνική του "ανώνυμου μαϊντανού" στα σχόλια των άλλων και τέλος, με αχταρμάδες και χαρακτηρισμούς αντί πειστικών επιχειρημάτων, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά αυτά που λέτε.

@@Σε 100 χρόνια θα καταλάβουμε? 24 Δεκ 2023 23:36
|

"Αν έχει τις ίδιες γνώσεις;".... στα Greek ιδιωτικά made in Kiriakos?
Αχαχαχαχαχα.... πες μου που να σταματήσω να γελάω.... αχαχαχχα!

Sommelier (στου Master chef)
|

@ΔΕΠ - ΔΕΠ2 έως ΔΕΠ13
Εγώ πάντως δεν θα άνοιγα και σαμπάνιες, εάν γέμιζε η Ελλάδα με UPennακια και Harvardακια σαν κάποιων πολιτικών μας.... και που τελικά κάνουν άλλη δουλειά, από αυτή που σπούδασαν.
Από πτυχιούχους άλλωστε, νομίζω ότι έχουμε ήδη πλεόνασμα για τα επόμενα 99 (περίπου) χρόνια και οι περισσότεροι φεύγουν για καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.... έως και στα Βαλκάνια.

@ Σε 100 χρόνια θα καταλάβουμε? 24 Δεκ 2023 19:00
|

Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να κλείσουν τα φροντιστήρια γιατί πληρώνεις για να προετοιμαστείς καλύτερα για τις εξετάσεις από αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, τα ιδιωτικά ΙΕΚ γιατί ...είναι ιδιωτικά, τα ...ΚΤΕΛ, γιατί πληρώνεις για να πας στον προορισμό σου και είναι ...ιδιωτικά, τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα γιατί πληρώνεις να κάνεις εξετάσεις πιο γρήγορα από το ΕΣΥ, τα ιδιωτικά νοσοκομεία γιατί αν έχεις χρήματα δεν περιμένεις για εγχείρηση, και φυσικά τα ιδιωτικά σπίτια γιατί δε τα έδωσε δωρεάν το κράτος. Δεν έχουν λογική αυτά που γ΄ραφετε. Απλά η αριστερά δε θέλει ιδιωτικά ΑΕΙ .

Εκπαιδευτικός
|

1. Αυτό που γίνεται δύσκολα αποδεκτό είναι πως ένας μαθητής που αδυνατεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων να εισαχθεί πχ στην Ιατρική θα πληρώσει στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και θα γίνει γιατρός.
2. Γίνεται σύγκριση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια Αμερικής. Η Αμερική έχει πληθυσμό 1δις στατιστικά σε αυτόν τον πληθυσμό υπάρχουν άτομα έξυπνα με χρήματα και όρεξη για να προχωρήσουν υπάρχουν όμως παρά πολλοί τεμπέληδες με χρήματα. Οι έξυπνοι και ταλαντούχοι παίρνουν υποτροφία ...
3. Όλοι συγκρίνουν την ποιότητα με τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κανένας με τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Όταν είναι για θέματα χρημάτων λέμε γιατί τα παιδιά μας να πηγαίνουν στην Ρουμανία.
4. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε τον πληθυσμό ούτε το χρήμα για αναπτυχθούν κορυφαία πανεπιστήμια. Θα πληρώνει κάποιος και θα παίρνει πτυχίο. Μετά από χρόνια θα φανεί το αποτέλεσμα.

Καλές γιορτές σε ολους

@Σε 100 χρόνια θα καταλάβουμε? 24 Δεκ 2023 19:00
|

α καλάαααα

@Σε 100 χρόνια θα καταλάβουμε?
|

και γιατί δεν πρέπει να εχει ισότιμο πτυχίο και δικαιώματα; Αν έχει τις ίδιες γνώσεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ