Κ. Πιερρακάκης: Ανεξήγητη η στάση του Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

23/02/2024

Άκουσε το άρθρο

"Η στάση του κυρίου Ανδρουλάκη είναι ανεξήγητη", δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Πιερρακάκης, το επιχείρημα που προβάλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για έγκριση και πιστοποίηση από την ίδια αρχή των δημοσίων και των μη κρατικών πανεπιστημίων, υπάρχει ήδη στο νομοσχέδιο.

Αποκάλυψε επίσης ότι στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή, υπάρχει μία αλλαγή που αφορά τις εγγυητικές και τα παράβολα, το ύψος των οποίων πέφτει στο μισό εάν πρόκειται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εκτός Αττικής.

Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στην Βουλή και την ερχόμενη εβδομάδα εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή προς συζήτηση.

"Δεν υπάρχουν πιο αυστηρά κριτήρια σε όλη την Ευρώπη από αυτά που θεσπίζουμε εμείς" υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας. 

Σχόλια (4)

Σχολιαστής
|

Πολύ λογική και καθόλου ανεξήγητη η στάση του Ν. Ανδρουλάκη αφού πρόκειται για νομοσχέδιο μνημειώδους προχειρότητας

Ιδιωτικά πανεπιστήμια σε επαρχιακές πόλεις
|

Άμα δούμε ιδιωτικά πανεπιστήμια σε επαρχιακές πόλεις πχ Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρόδο με αντικείμενο σπουδών τις ισλαμικές σπουδές, τουρκικές σπουδές από πρόσωπα τουρκικών συμφερόντων να μην μας κάνει εντύπωση.

Μα το βρήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
|

"Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού", για "φρέσκα" στην Διαμαντοπούλου, την εκσυχρονίστρια, που "καταπίνει" το άρθρο 16 και "φτύνει και τα κουκούτσια του". Στην φυλή των Μασάι η κυβέρνηση, οι άλλοι "δεν μασάνε".

μέλος ΔΕΠ
|

Tι δεν καταλαβαίνεις
ΟΧΙ σε πληθωρα ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Αττικη/Αθηνα...
Τι αλλο να σου πει....
Χωροταξικος περιορισμος....το λεει ξεκαθαρα.....

Κανεις οτι δεν το ακους.... Υπογραφεις την καταστροφη της περιφερειας + την ιδρυση πανεπιστημίου γειτονικης χωρας με 100 εκ. πληθυσμο που μας απειλει καθημερινα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ