Σήμερα η συζήτηση της αγωγής του Κ. Πιερρακάκη κατά της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Μετά από δύο αναβολές

27/02/2024

Ενημερώθηκε: 27/02/2024, 17:58

Άκουσε το άρθρο

Σήμερα,  Τρίτη  27 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, θα συζητηθεί η κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, του  υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη   κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση της αγωγής  έχει ήδη πάρει δύο αναβολές, λόγω της απεργίας αποχής των δικηγόρων.

Ακολουθεί απόσπασμα από την αγωγή του υπουργού Παιδείας 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (13)

Σιγά μην είναι και οι πέτρες του Μωυσή....
|

@Πέτρος
Κι άλλοι Υπουργοί έχουν πει κατά καιρούς τέτοια ωραία.... και μετά είδαμε να κουνιούνται οι πέτρες. Και οι κοτρόνες, και τα μάρμαρα, και τα τούβλα.
Ο τελευταίος που θυμάμαι να ήταν τόσο σίγουρος και που μας έκανε "μαθήματα" με ύφος 1000ων Καρδιναλίων.... ήταν ένας πρώην Υπουργός Μεταφορών. Να δείτε πως τον έλεγαν? Κάτω απ' τη γλώσσα μου το 'χω. Και για εκείνον έλεγαν ότι ήταν άξιος.....

Έλεν
|

@ Πέτρος
«είναι γραμμένη σε πέτρα»……
Ε, και; Εγώ την έγραψα κάπου πολύ καλύτερα σίγουρα!

Πλατάρος Γιάννης
|

@Ελεν.
Ο νόμος 4823/21, σε επίπεδο φιλοσοφίας ήταν ο, τι καλυτερο έχει ψηφίσει η Βουλή για την εκπαίδευση.
Σε επίπεδο νομοπαρασκευαστικο, συντακτικό, σαφήνειας, ερμηνείας είναι ό, τι χειρότερο θυμάμαι.
Τις δύο παραπάνω φαινομενικά αντιφατικές διαπιστώσεις, εγώ τις έκανα. Η ΟΛΜΕ, δεν ασχολήθηκε καν ούτε υπαινικτικα για έναν κεντρικό νόμο της εκπαίδευσης.
Ο προηγούμενος νόμος με τις επιλογές με ψηφοφορία οιονει καλλιστειων, ήταν ο, τι πιο αντισυνταγματικο έχει υπάρξει. Πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους βγήκε ολόκληρος νόμος αντισυνταγματικο διότι αντέβαινε "στην καρδιά του Ελληνικού" συνταγματος" όπως είπε το Σ. Τ. Ε. Ήταν ένα σκουπίδι. Θεσμοθετουσε την πλήρη αναξιοκρατία. Στέλεχος της εκπαίδευσης έβγαινε" ο πιο όμορφος" Για το παραπάνω νομικό σκουπίδι δεν είπες εσύ και οι φίλοι σου το παραμικρό κιχ!
Πως θα σας πάρω σοβαρά ως προς τις απόψεις σας;
Επί του παρόντος θεματος:
Τον προηγούμενο σκουπιδονομο, τον εφηρμοσα ως όφειλα. Περίμενα το Σ. Τ. Ε. να τον καταργήσει.
Ο νυν νόμος νομοτεχικα είναι απαράδεκτος, αλλά φιλοσοφικά ο, τι καλυτερο έχει υπάρξει, διότι όσοι έχουν χαρτιά προηγούνται και η συνέντευξη δεν μπορεί να ανατρέψει την σειρά. Αυτό είναι επίτευγμα. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει.
Κάνεις δεν τον θέλει τον νόμο. Μόνο το <10% που έχει βαριά χαρτιά. Όλοι οι άλλοι, το 90%, θέλει κατάργηση του. Ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Και μπορεί πιθανοτατα να καταργηθεί.
Θα πάμε στην παλιά γελοία κατάσταση να γίνεται στέλεχος όποιον γουστάρει η εξουσία.
Η συντριπτική πλειονότητα, είναι υπέρ της μετριοκρατίας.
Και εσείς....

Φιλόλογος απών
|

Διαβάζω χαριτωμένες νουθεσίες για υποχρέωση να τηρούνται οι νόμοι, πράγμα που φυσικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ατυχώς οι φανατικότεροι υποστηρικτές της νομιμοφροσύνης δε βρίσκουν το θάρρος να απευθύνουν την ίδια προτροπή προς το υπουργείο που ετοιμάζεται να καταπατήσεις το Σύνταγμα με αστεία επιχειρήματα περί ελεύθερης αγοράς ή κοινοτικού δικαίου που, ως γνωστόν, υπερισχύει της εθνικής νομοθεσίας, όχι όμως του Εθνικού Συντάγματος! Με λίγα λόγια, η υποκρισία περισσεύει...

Πέτρος
|

@Ελεν
Απαράδεκτη , το λιγότερο. Ωραίο παράδειγμα δείνεις χρησιμοποιώντας τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα άξιο σχολικό σύμβουλο. Η αξιολόγηση ήρθε για να μείνει, είναι αίτημα της κοινωνίας εξάλλου, αξιολόγηση παντού και όπως είπε ο υπουργός «είναι γραμμένη σε πέτρα» , θα τηρηθούν όλα κατά γράμμα. Άδικα πασχίζετε λοιπόν.

Μαρία Γιαννουλη
|

Συγνώμη ρε παιδιά γιατί δεν θέλετε να αξιολογηθείτε?Εμένα τα παιδιά μου έχουν πέσει κατά καιρούς σε καθηγητές με εξωφρενικά λεγόμενα και όχι μονο

Ελεν
|

@ Γιάννης Πλατάρος
Φυσικά και δε μας αρέσει γιατί άλλος νόμος ψηφίστηκε και άλλος νόμος παρουσιάστηκε στο τέλος. Υπουργικές αποφάσεις μετά από μήνες άλλαξαν πολύ βασικές διατάξεις του. Υποθέτω ότι εσύ που παριστάνεις τη σοφή κουκουβάγια εδώ το γνωρίζεις ήδη αυτό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλαζονική και επικίνδυνη. Τα ίδια επίθετα ισχύουν και για σένα στο αρσενικό γένος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ
|

Καλησπέρα κάποιο νεότερο για τους ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας

ERT
|

AN ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, όλα αυτά είναι χάσιμο χρόνου.

Αρίστος
|

Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις στο νόμο 4823 και να συγκλίνουν εκπαιδευτικοί και υπουργείο σε ένα κοινής αποδοχής σύστημα αξιολόγησης. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν να βοηθήσουν πανεπιστημιακοί που διδάσκουν την αξιολόγηση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πλατάρος Γιάννης
|

@Ελεν και υπό στέλεχος.
Έχετε την αξίωση, να συζητήσει ο υπουργός για κατάργηση νόμου από το 2021.
Οι λέξεις:
δικαστήρια, εκβιασμοί, απειλές, αυταρχισμος απειλές κτ.λ δεν έχουν νόημα.
Οι δημοκρατικοί πολίτες, υπακουουν στους δημοκρατικούς συνταγματικό νόμους.
Εσείς οι δύο δηλώνετε δημοκράτες. Με αυτά που γράφετε δηλώνετε ότι δεν είστε.
Σας αρέσει, δεν σας αρέσει ο νόμος πρέπει να τον εφαρμόσετε.
Σε μένα δεν αρέσουν εκατοντάδες νόμοι. Προσπαθώ να τους εφαρμόζω.
Εσείς γιατί αντιδράτε έτσι αφού δηλώνετε δημοκρατικοί πολίτες;
Εχω περιέργεια τι θα πείτε!

Έλεν
|

Όταν ανέλαβε υπουργός παιδείας είπε ότι θέλει διάλογο και συνεργασία με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Αντί για αυτό όμως βλέπουμε να σέρνει στα δικαστήρια εκπαιδευτικούς όπως η Κεραμέως.
Με απειλες και εκβιασμούς θέλετε να περάσετε την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση αλλά δε θα το επιτρέψουμε. Να είστε σίγουροι!

Υποστέλεχος
|

είναι φανερός ο μεγάλος πανικός του υπ.παιδείας που μετά από 5 χρόνια στην κυβέρνηση μετά από κούφιες απειλές, εκβιασμούς για την προσωπική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν κατάφεραν ,σύμφωνα με την παραδοχή τους, τίποτα !!!
Τώρα χρησιμοποιούν τα δικαστήρια για να επιβάλλουν την αυταρχική τους πολιτική προσφιλής απο την Κεραμέως.

Νέα Δημοκρατία ούτε νέα ούτε καν δημοκρατία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ