Τα 57 σχόλια που έλαβε υπόψιν η Ν. Κεραμέως για την οριστικοποίηση του Σχεδίου Νόμου

Δείτε τον πίνακα με τα σχόλια αυτά που ελήφθησαν υπόψιν και αυτά που δεν εγκρίθηκαν

17/01/2020

Άκουσε το άρθρο

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έλαβε υπόψιν τα 57 από το συνολικά 109 σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση του Σχεδίου Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Το esos δημοσιεύει τα 109 σχόλια τα οποία έγιναν από 77 σχολιαστές, με την ένδειξη δίπλα εκείνα τα οποία ελήφθησαν υπόψιν και αυτά που δεν εγκρίθηκαν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι στη διαβούλευση τέθηκαν 44 άρθρα ενώ το τελικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή περιέχει 64 άρθρα.

Σχόλια (21)

Σοφια
|

Κα κεραμεως τελικά στο πολυνομοσχέδιο αποφασίστηκε το μέλλον της ασπαιτε;;;; μπα δεν νομιζω

Γιάννης Αναγνωστάκης
|

Και στα σχόλια που ούτε που διαβάστηκαν, η υπόθεση της ΑΣΠΑΙΤΕ! Παρακαλώ ασχοληθείτε με την υπόθεση ,γιατί η υπομονή των αδικημένων τελειώνει και όσο σιωπηλοί παρέμειναν ως τώρα τόσο ηχηρή θα ναι η φωνή τους!

Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
|

@Δεν υπάρχει ίση μεταχείριση,οι βουλευτές γιατί δεν αντιδρούν
Εχοντας γνωση του αντικειμένου ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ το υπουργείο και ανέστειλε την ιδρυση ενός ακόμα τμηματος Χημικών Μηχανικών. Προφανώς και το παλαιο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ΔΕΝ έχει καμμία συνάφεια με Χημικούς Μηχανικούς, και στο πρόγραμμα σπουδών και στις υποδομές αλλά και στα γνωστικά αντικείμενα των μελών ΔΕΠ εκεί. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα το αποδεικνύει. Αν κα ιδεν χρειαζόμαστε ένα ακομα τμημα ΧΜ (που κοστίζει πανάκριβα) αν είναι να ξεκινήσει κάτι αυτό μπορεί να γινει ΜΟΝΟ με συνεργασία Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνειο Κρήτης και φυσικά όταν αναπτυχθούν οι υποδομές και μπορούν να δώσουν σοβαρή εκπαιδευση και ερευνα , που μπορει να γινει μονο απο Χημικούς Μηχανικους που δεν υπάρχουν στο ΤΕΙ Χανίων ενώ υπάρχουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Δεν Εγκρίνεται!!
|

Υπουργέ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ επιτέλους τους ΕΔΙΠ, που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τα Πανεπιστήμια!!

Μηχανικών Αντιρύπανσης
|

Θα ήθελα να ήθελα να επισημάνουμε την μετεξέλιξη του τμήματος μηχανικών Αντιρρυπανσης σε Τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Κοζάνη χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα στους πρώην φοιτητές της να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα.
Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας που υπήρξε μετεξέλιξη τμημάτων υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Γιατί αυτή η κατάφωρη αδικία!

Οι ΕΔΙΠ είναι εύκολος στόχος...
|

πάλι εκτός οι ΕΔΙΠ!

αφού τα κάνουν όλα και και συμφέρουν γιατί να ασχολούμαστε μαζί τους ε;

Ελεύθερος
|

Τα σχόλια και ο θεσμός της διαβουλεύσεως απαξιώθηκαν προ πολλού, ώστε να μείνουν ποσοτικώς λίγα και δη τα αρεστά/επιθυμητά/βολικά για στην εκάστοτε κυβέρνηση. Και ποιοτικώς ακόμη υστερούν των σχολίων που δημοσιεύονται στο esos. Αυτά πρέπει να διαβάζει ο κάθε υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχει ίση μεταχείριση,οι βουλευτές γιατί δεν αντιδρούν
|

Εγκρίνεται ως αποδοχή μετεξέλιξης το Τμήμα της Σχολής Υγείας του ΠΑΔΑ (Άρθρο 40, Σχόλιο 25)
ενώ η μετεξέλιξη του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος σε Χημικών Μηχανικών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο απλά λαμβάνεται υπόψη (Άρθρο 40, Σχόλιο 1).
Υπενθυμίζεται πως στην Κοζάνη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το πρώην Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕ (αυτό ακριβώς γράφει ο 4610/2019) σε Χημικών Μηχανικών και έλαβε άμεσα φοιτητές. ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ/ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΩΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

Βασίλης
|

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Υπουργό για το ότι ασχολήθηκε με τα σχόλια!!!

Aν και θα έπρεπε να σχολιάσει περισσότερο τους λόγους για τους οποίους κάποια σχόλια εγκρίθηκαν και κάποια άλλα όχι, είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

Παρ όλα τα λάθη που έχουν γίνει (και θα γίνουν), αυτό που έκανε η Υπουργός είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση. Μην ξεχνάμε τον αυταρχισμό του Γαβρόγλου και των υπολοίπων πριν από αυτήν, όταν έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλα τα σχόλια της διαβούλευσης, ακόμα όταν υπήρχαν χιλιάδες σχόλια με διαμαρτυρίες.

Συγχαρητήρια στην Υπουργό.
|

Aν και θα έπρεπε να σχολιάσει περισσότερο γιατί κάποια εγκρίθηκαν και κάποια όχι, είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που κάποιος υπουργός κάνει κάτι τέτοιο.
Μέσα στα πολλά λάθη που έχουν γίνει, αυτό που έκανε είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

@Πισωγυρισμα
|

Για εσενα όλες οι σχολές ΤΕΙ είχαν βάση 3-4 και όλες οι σχολές Πανεπιστημίων 11 και πάνω! Κάτι σχολες «πανεπιστημίων» με βάση 6-7 , κάτι σχολες πρωην ΤΕΙ με βασεις άνω του 17 δεν υπήρξαν ποτέ, Σωστά;;
Μας έκανες να γελάσουμε πάντως, χαλάλι σου ο χαμένος χρόνος που διαβάσαμε το σχολιο..

Δεν Εγκρίνεται
|

Δυνατότητα εξελιξης στους ΕΔΙΠ, ΕΕΠ. --- Δεν εγκρίνεται
Για όσους ειχαν ελπίδες βασιζομενοι στους μύθους περι αριστειας...

Δημήτρης Ριμπάς
|

@ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ

Μην κοιτάτε τις βάσεις και τις βαθμολογίες , ας μπαίνουν όλοι και η σχολή θα φιλτράρει , και μόνο οι ικανοί θα πάρουν το πτυχίο τους.

ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ
|

@Δημητρης Ριμπας

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Με μαθητές του 3 και του 4 μπορεί να επιβιώσει ένα πανεπιστήμιο;

Συγχαρητήρια
|

Ας δώσει και κάποιος συγχαρητήρια στην υπουργό για αυτή την πρωτοβουλία. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί ποτέ να δημοσιεύονται τα σχολια με χαρακτηρισμό, ποια από αυτά ελήφθησαν υπόψη και ποια όχι. Ο γαβρογλου ούτε που θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.

Δημητρης Ριμπας
|

Οταν βλέπεις ακόμα ΑΕΙ-ΤΕΙ (δεν υπάρχει διαχωρισμός ) καταλαβαίνεις γιατι η χωρα θα τρώει προστιμα μεχρι να σβήσει ο ήλιος ή τα μυαλα να αλλάξου

Τα σχόλια στο έσος για την ίδια τα διαβάζει;
|

Τόσο καιρό δεν θυμάμαι επαινετικό σχόλιο των σχολιαστών του εσος,πλην του Γαβρόγλου,για την ίδια.Και είναι χιλιάδες τα επικριτικά σχόλια είτε για όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και δεν έκανε,όπως πχ την κατάργηση του 4547,είτε την αιώνια παράταση θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης που και για την ίδια έχουν νομικό πρόβλημα αλλά ανέχεται σαν νομικός την διαιώνιση του νομικού αυτού προβλήματος,είτε ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα σε σημείο που προκαλεί ερωτηματικά,την ψήφιση νέου νόμου επιλογών κλπ.Δηλ διαβάζει μόνο αυτά που την συμφέρουν;

Θρήσκευμα
|

Ακόμα και τα σχόλια για το θρήσκευμα θεωρούνται ότι εγκρίνονται. Είναι δυνατόν;

Τζέρυ Κόνγουεη
|

Ειδικά τα εκτενέστατα και πολύ τεκμηριωμένα σχόλια στο άρθρο 16 για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, παρατηρούμε ότι ελήφθησαν μεν υπόψη, καταγράφηκαν δε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων της υπουργού και του κ. υφυπουργού, όπως εξ' άλλου έγινε και με τις ενστάσεις όλων των συγκλήτων και της συνόδου των πρυτάνεων. Τα βίντεο από τις σχετικές συνεδριάσεις της επιτροπής που υπάρχουν στον ιστότοπο της Βουλής είναι πολύ διαφωτιστικά.

Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος
|

Τα σχόλια που αναφέρονταν στην επανασύσταση ενός τμήματος, με πολύ περιορισμένο αντικείμενο, έγιναν δεκτά. Καμία αίσθηση δημοσίου συμφέροντος και γενικής εικόνας στη διαβούλευση.

Εγκρίνεται
|

Τοπικιστικά αιτήματα για συγκεκριμπένα τμήματα "ελήφθησαν υπόψη" για ποιο λόγο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ