Μαζική αποστολή βαθμών με e-mail σε κηδεμόνες μαθητών Γ/σίου & Λυκείου

18/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με την Φ1/52512/Δ2 – 07/05/2020 με θέμα «Ενεργοποίηση Λειτουργικότητας Αποστολής Βαθμολογίας  μέσω του ΠΣ myschool» που αφορά στην αποστολή βαθμών στους κηδεμόνες μέσω  e-mail, η διαδικασία που ορίζεται στο myschool είναι «απλή» μεν (για όσους μπορούν να κάνουν αντιγραφή επικόλληση από Excel προς το e-mail), είναι όμως ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ αναποτελεσματική αφού είναι πλήρως χειρονακτική.

Συγκεκριμένα απαιτεί την δημιουργία και σύνθεση ενός e-mail ξεχωριστά για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου στη χώρα μας (!!!!!!!!!) με χειρονακτική αντιγραφή επικόλληση δεδομένων από το Excel. Με βάση την εκτίμηση ότι σε Γυμνάσια και Λύκεια φοιτούν 560.000 μαθητές, για την παραπάνω διαδικασία θα χρειαστούν 2 x 560.000 = 1.120.000 Αντιγραφές (από το Excel) και ισάριθμες επικολλήσεις στο πρόγραμμα e-mail στο οποίο θα πρέπει να δημιουργηθούν χειρονακτικά 560.000 e-mail, 1 για κάθε μαθητή!!!!!!

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία αυτή και να "σωθούν" 100άδες εργατοώρες καθηγητών.

Έχω συντάξει ένα σύντομο οδηγό με τα απαραίτητα βήματα για την μαζική αποστολή προσωποποιημένων e-mail στους κηδεμόνες των μαθητών με τους βαθμούς τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Γιάννης Κλωναράκης, Πληροφορικός

1ο ΓΕΛ Ζακύνθου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

ELEOS
|

Μάλλον ο κύριος δεν ξέρει να κάνει συγχώνευση αλληλογραφίες μέσω EXCEL & WORD.....

Μ. Ξένος
|

Εξαιρετική ιδέα με συγχωνευση αλληλογραφιας....

4η Βιομηχανική Επανάσταση
|

Τα ελληνικά Δημόσια σχολεία δεν έχουν στη διάθεση τους ένα ΠΣ για την ηλεκτρονική διαχείριση της βαθμολογίας (υπάρχουν στην αγορά εδώ και δεκαετίες) και κάποιοι αναμασούν ανακοινώσεις για 4η Βιομηχανική Επανάσταση και καινοτομία.

Π.Θωμαΐδης
|

Πολύ καλή η πρόταση του συναδέλφου που δείχνει πώς έπρεπε να γίνονται οι εργασίες αποδοτικά.

Το μόνο ερωτηματικό είναι αν το ΠΣΔ επιτρέψει τη μαζική αποστολή ή μπλοκάρει το λογαριασμό αλληλογραφίας της μονάδας τοποθετώντας τη σε μαύρη λίστα για μαζική αποστολή θεωρώντας τις μαζικές αποστολές mail virus.
Υπάρχει κάποια αναφορά για επιτυχή αποστολή μαζικά (πάνω από 100 παραλήπτες) χωρίς πρόβλημα;

Μια λύση είναι να γίνει αποστολή τμήμα - τμήμα και σε διαφορετικό χρόνο (μια πρόταση)

Για αυτό καλό θα ήταν η λογική του συναδέλφου να ενσωματωθεί στο myschool το οποίο ως Πληροφοριακό σύστημα μπορεί να κάνει άρση των περιορισμών μέσω δικού του email server

ένας άλλος ΠΕ86
|

Το πρώτο πρόβλημα στο δικό μου σχολείο είναι ότι ελάχιστοι γονείς έχουν δηλώσει μία δ/νση e-mail... παρόλο που ουσιαστικά τους παρακαλάμε 2+ μήνες τώρα!!!

Το δεύτερο πρόβλημα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα, είναι του δ/ντή που έχει την αποκλειστική ευθύνη του myschool.

Αφήστε αυτούς τους εθελοντισμούς γιατί και στην καραντίνα που μπήκαμε στις Ομ. Υποστήριξης, κάναμε τη δουλειά αφήνοντας τη διδασκαλία των δικών μας μαθημάτων σε δεύτερη μοίρα και τώρα που ανοίξαμε και κάνουμε το ωράριό μας κανονικά... μας ζητάνε λένε ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το webex meetings, θα στήνουμε κάμερες-laptop κτλ...

Δεν είχαμε πει κάτι τέτοιο εξ' αρχής!!!

ΠΕ86-2
|

Κε Κλωναράκη η πρότασή σας έχει διάφορες αστοχίες, και σε τεχνικό και σε διαδικαστικό επίπεδο, υποθέτοντας πως εννοείτε η διαδικασία να τρέξει μαζικά σε όλους τους μαθητές (γιατί αν εννοείτε ανά σχολείο, αυτό είναι άλλο ζήτημα με τα δικά του προβλήματα). Αλλά ας ξεκινήσουμε από κάτι απλό: έχετε στείλει ποτέ με mail merge μηνύματα, και σε τι max αριθμό αποδεκτών, και με τι mail server? τι παρατηρήσατε (αν παρατηρήσατε κάτι); απαντήστε με ειλικρίνεια παρακαλώ.

ΠΕ86
|

Πολύ καλή η δουλειά του συναδέλφου. Το ερώτημα όμως είναι γιατί οι προγραμματιστές του myschool δεν επέλεξαν εξαρχής την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εφόσον το σύστημα έχει στη διαθεσή του όλα τα απαιτούμενα δεδομένα (βαθμούς + email γονιών).
Και φυσικά ανάλογο ερώτημα μπορεί να τεθεί σε πολλές περιπτώσεις όπου το myschool δεν υλοποιεί λειτουργίες που θα μπορουσε πχ. ο κάθε καθηγητής να βάζει απευθείας τον βαθμό του στα μαθήματα που διδάσκει και όχι η διαδικασία αυτή να γίνεται με excel μέσω του διευθυντή (δηλ. του πληροφορικού) ή του υπεύθυνου τμήματος???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ