Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Ισοψηφία (3-3) και σήμερα-Αύριο τελευταία συνεδρίαση

Εάν και αύριο επικρατήσει το 3-3 η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιέρχεται στη Σύγκλητο

23/05/2023

Άκουσε το άρθρο

"Άκαρπη" απέβη και η σημερινή συνεδρίαση των 6 εκλεγμένων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,προκειμένου να ανατραπεί η ισοψηφία 3-3 για την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση των 6 εσωτερικών μελών. Εάν και πάλι υπάρξει αδιέξοδο,  επικρατήσει το 3-3 η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιέρχεται στη Σύγκλητο (σ.σ. έχουν γίνει οι δύο προκηρύξεις εκλογών).

Η ψηφοφορία διενεργείται μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους. Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου.

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, ενδεχόμενο δύσκολο, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Με τον Εσωτερικό Κανονισμό του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθορίστηκε ανώτατος αριθμός πέντε συνεδριάσεων των εσωτερικών μελών     και τεσσάρων  της Συγκλήτου.

Εσωτερικά μέλη

Υπενθυμίζεται ότι ως εσωτερικά μέλη εξελέγησαν  οι καθηγητές:

1 Κατρανίδης Στυλιανός

2 Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

3 Αλεξανδροπούλου Ευγενία

4 Νίκας Χρήστος

5 Νεγκάκης Χρήστος

6 Δεληπάλλα Σοφία

Σχόλια (4)

@@@ΔΕΠ
|

το σ΄χολιο δεν ήταν επικριτικο, αντίθετα. αυτό ακριβώς που λες ! τα απίστευτα ψέματα (ΜΗΔΕΝΙΚΟ εντελώς έργο την ΠΑΙΔΕΙΑ) πέρασαν αέρα. δεν υπάρχει σωτηρία. πόσω μάλλον την επόμενη 4ετία. όλα στρατηγικά δομημένα.
ο κοσμος θέλει - και θα λάβει - αίμα από τον δημόσιο τομέα και ΜΟΝΟ από την παιδεία για πολλούς λόγους. άστα

@@ΔΕΠ
|

Φυσικά, 41% και το σέβομαι, είναι η πλειοψηφία, ψηφίσαμε, τέλος. Απλά δείχνει πόσο λίγο (καθόλου θα έλεγα) ενδιαφέρεται ο κόσμος για την παιδεία. Όχι ότι είναι μεγάλη έκπληξη, τα βλέπουμε στα αμφιθέατρα κάθε χρόνο.

@ΔΕΠ
|

μία απάντηση : 41% . απλά . ετοίμασε διαβατήριο κι εσύ

ΔΕΠ
|

Μπράβο στον "εγκέφαλο" που σκέφτηκε αυτό το σύστημα. 3 μήνες για ένα συμβούλιο διοίκησης. Με 38 συνεδριάσεις, επαναλήψεις, και διαδικασίες made in Greece, γιατί πουθενά αλλού στον πλανήτη Γη δεν εκλέγονται διοικήσεις ΑΕΙ με τέτοια γελοία συστήματα. Μπράβο παιδιά εκεί στο Υπουργείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ