Οι αρμοδιότητες των υφυπουργών Παιδείας Ζ. Μακρή και Δ. Μιχαηλίδου

Τις αρμοδιότητες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα τις κρατήσει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας

27/06/2023

Ενημερώθηκε: 27/06/2023, 21:19

Άκουσε το άρθρο

Καθορίστηκαν, στην πρώτη σημερινή σύσκεψη στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας, οι αρμοδιότητες των υφυπουργών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του  esos, στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Τις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης να αναλάβει η  υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Ζέττα Μακρή θα έχει στην αρμοδιότητά της  τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Τις  αρμοδιότητες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει ο ίδιος ο υπουργός Κ. Πιερρακάκης.

Συναντήσεις Δ. Μιχαηλίδου  με φορείς

Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα ξεκινήσει τις διαδοχικές συναντήσεις με τους φορείς (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κλπ) μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Συνάντηση με Πρυτάνεις

Ο νέος υπουργός Παιδείας την   πρώτη συνάντηση με τους Πρυτάνεις θα την κάνει στη Σύνοδο στην Καστοριά στις 14 Ιουλίου, ενώ στις προθέσεις τους είναι να έχει διαδοχικές συναντήσεις, κατ΄ιδίαν, με  τις διοικήσεις των ΑΕΙ, προκειμένου να καταγράψει τα επιμέρους ζητήματα του κάθε Ιδρύματος. 

Στις προθέσεις των  Πρυτάνεων είναι , μεταξύ άλλων, να μεταφέρουν στο νέο/α υπουργό Παιδείας τις αδυναμίες του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, κυρίως:

Α. Στα αδιέξοδα που οδηγούν οι διατάξεις για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων, και,

Β. Τις αρνητικές εμπειρίες από τη λειτουργία των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια που ήδη εξελέγησαν και λειτουργούν.

Οι Πρυτάνεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνουν  νομοθετικές βελτιώσεις, δεδομένου ότι  του χρόνου (το 2024) θα διεξαχθούν  Πρυτανικές εκλογές, για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης και Πρυτάνεων   σε έξι Πανεπιστήμια

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής έξι  Πανεπιστήμια:

  •         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024 Πρύτανης: Καθ. Δημήτριος Μπουραντώνης,
  •         ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024 Πρύτανις: Καθ. Χριστίνα Κουλούρη,
  •         ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024  Πρύτανης: Καθ.  Χρήστος Ι. Μπούρας,
  •         ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024 Πρύτανης: Καθ. Γεώργιος Μ. Κοντάκης,
  •         ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024 Πρύτανης: Καθ. Ανδρέας Φλώρος,
  •         ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θητεία 01-09-2020 έως 31-08-2024 Πρύτανις: Καθ. Μαρία Νικολαϊδη.

Σχόλια (10)

Κουλης
|

Αντε να αναβαθμιστεί και ο δδε πειραια

Συνάντηση με πρυτάνεις
|

Στην επερχόμενη συνάντηση επιβάλλεται να τεθούν σε διαβούλευση τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις στα:
α) Οι διατάξεις και οι αρνητικές εμπειρίες σχετικά με τα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων,
β) Να συμφωνηθεί ότι ο καθορισμός του μέγιστου αριθμού εισακτέων σε κάθε τμήμα πρέπει να αποφασίζεται ετησίως ΜΌΝΟΝ από την σύγκλητο του κάθε πανεπιστημίου βάσει αιτιολογημένων στοιχείων. Έτσι λύεται και η ΕΒΕ όπως και ότι άλλη πολυπλοκότητα αφορά την επεξεργασία των βαθμών από τις πανελλήνιες, που δημιουργούν συν τοις άλλοις και συνθήκες αδιαφάνειας. Επιπλέον, τα αποτελέσματα εισαγωγής θα γίνονται αμέσως γνωστά στους υποψηφίους και στα τμήματα.
γ) Η ελαχιστοποίηση του αριθμού των εντύπων στους ΕΛΚΕ που χρειάζεται να συμπληρώνουν οι συμβασιούχοι των διαφόρων έργων, γιατί σπαταλούν πολύ χρόνο στην συμπλήρωση τους αντί να ασχολούνται με το αντικείμενο του έργου τους.
δ) Το ζήτημα αναδρομικών του ΣτΕ.

good luck
|

Σίγουρα η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου δεν έχει πείρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Βεβαίως έχει διάθεση για δουλειά. Σίγουρα θα θελήσει λόγω της μακράς διαμονής της στην Ευρώπη να δώσει Ευρωπαϊκό άρωμα στα σχολεία!¨Ας ελπίσουμε ότι δώσει και ανάλογη χρηματοδότηση! Η κ. Ζέτα Μακρή δεν έχει πείρα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ! ¨Εχει όμως διάθεση για εργασία .Το γεγονός όμως ότι είναι νομικός ( και η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποσκοπεί στην σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας) σίγουρα θα βοηθήσει!

Πιτσιφλής
|

Η Δόμνα με δυο τρεις έμπειρους δασκάλους της τάξης δίπλα της θα κάνει την έκπληξη!...

Δόμνα ένα μήλο
|

Ωχ ωχ ωχ, εάν πήγανε σε δημόσιο σχολείο, παίζει αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές της να είναι ακόμα εν ενεργεία. Ελπίζω να της είχαν βάλει καλούς βαθμούς. Πάλι φωτογραφίες με παιδάκια στις αυλές θα έχουμε, ενώ για τις αθλοπαιδιές, δεν ξέρω εάν έχει το "ταλέντο" της Νίκης. Τουλάχιστον δεν θα πηγαίνει στα Πανεπιστήμια, μην την περάσουν για φοιτήτρια....

Θετικό νέο ο Πιερρακάκης στην τριτοβάθμια
|

Είναι θετικό που ο υπουργός κρατάει το φάκελο της τριτοβάθμιας.
Δεν ξέρω πώς θα λύσει το ζήτημα της διοίκησης των ΑΕΙ, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Ας ακούσει τους πρυτάνεις στη σύνοδο.
Αναμένουμε τα νέα για τον ακαδημαϊκό χάρτη και τα τμήματα με ελάχιστους υποψήφιους. Πρέπει να λυθεί αυτή η αδικία. Στο τμήμα μου, που λαμβάνει περίπου 200 φοιτητές ανά έτος έχουμε αμφιθέατρα με 100 φοιτητές να παρακολουθούν και διορθώνουμε 300 γραπτά ανά μάθημα σε κάθε εξεταστική. Σε τμήματα που λαμβάνουν πχ 40 φοιτητές, παρακολουθούν 10 άτομα και εμφανίζονται καμιά 30 στις εξετάσεις. Είναι τελείως αντίστοιχος ο φόρτος εργασίας.
Όμως και τα τμήματα με ελάχιστους εισαχθέους προσλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό, όπως και το δικό μου τμήμα, καθώς οφείλουν να παρέχουν όλα τα μαθήματα για τους φοιτητές τους. Αν γινόταν συγχώνευση τμημάτων οι ανάγκες για έκτακτους θα ήταν ελάχιστες.
Ευχαριστώ

Φανης
|

Η Δόμνα τη δευτεροβάθμια και πρωτοβαμια;;;σωθήκαμε!!!!!

Εκπαιδευτικός
|

Κακό μαντάτο η Δόμνα στις αρμοδιότητες της Εκπαίδευσης των μάχιμων εκπαιδευτικών... τουλάχιστον ας άφηναν τη Μακρή που είχε πείρα κ γνώση των θεμάτων αυτών!

η δόμνα τα σχολεία;
|

γλεντια.
ο πιερ θα προχωρησει στην αναδιάταξη του χαρτη 3βαθμιας. θα κλείσει σχολές και πανεπιστήμια; δύσκολο. αλλά πρέπει. δικαιοσύνη και διαφάνεια δεν βλέπω
η ζέττα τη διά βίου;;;;; αχαχαχαχχαχαχαχαχ

Συναντήσεις με τους φορείς
|

Πούθ' έρχεσαι; Απ' τη Βαβυλώνα.
Πού πας; Στο μάτι του κυκλώνα.
Συνάντηση; με Φάτα Μοργκάνα!

Πάλι τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Για να βγει άκρη πρέπει να εισακουστεί η βάση, οι εκπαιδευτικοί, όχι μόνον οι κομματικοί-συνδικαλιστές.
Οι συναντήσεις με συνδικαλιστές καταλήγουν στο ζεύγος δυνάμεων Δράσης-Αντίδρασης, που εφαρμόζονται σε διαφορετικά σώματα και έτσι δεν εξουδετερώνονται. Γαϊτανάκι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ