Στα "κάγκελα" οι αναπληρωτές, μετά την εξαγγελία "Πιερρακάκη" για διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τον διορισμό τους

"Επιστρέφουμε τις εξαγγελίες ως απαράδεκτες τόσο ως προς τη διαδικασία, όσο και ως προς το περιεχόμενό τους"

10/07/2023

Άκουσε το άρθρο

"Απορρίπτουμε συντριπτικά και μαζικά κάθε ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού για τον διορισμό και τις προσλήψεις μας, που βάζει στη ρουλέτα των εξετάσεων την καριέρα και τις ζωές μας".

Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι Σύλλογοι αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού , με κοινό ανακοινωθέν προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε γραπτό διαγωνισμό για τον διορισμό  των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, και την εξαγγελία νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών με βάση τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, προκλήθηκε, αναπόφευκτα, έντονη ανησυχία και αναστάτωση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ως απότοκο, σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι κινηθήκαμε τάχιστα και συνεδριάσαμε από κοινού με στόχο τη χάραξη κοινού τρόπου δράσης. Άλλωστε, η σαφής κλιμάκωση της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, επιτάσσει, αναντίρρητα, τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια.

Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ συνιστά ένα αναχρονιστικό σύστημα διορισμών, εφόσον δοκιμάστηκε στο παρελθόν και κατά γενική ομολογία απέτυχε, αφήνοντας κατάλοιπα για πολλά χρόνια, χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα. Τουναντίον, αποτελεί παράγοντα ενίσχυσης της εργασιακής ανασφάλειας και του άγχους των εκπαιδευτικών, καθώς θέτει εν μία νυκτί σε αμφισβήτηση την πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε ανθρώπους που ασκούν για χρόνια το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, ανατρέποντας τον προγραμματισμό ζωής χιλιάδων συναδέλφων. Αντί της διόρθωσης των στρεβλώσεων της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης με την εξασφάλιση σταθερών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, παρατηρείται η δημιουργία νέων φουρνιών ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, υπονομεύοντας έτσι το ίδιο το σχολείο και τη σχολική ζωή εν γένει.

Επιπροσθέτως, μόνο ως αλλοπρόσαλλη και ανεδαφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κυβερνητική επιλογή που αφορά στην οποιαδήποτε αλλαγή συστήματος, την ώρα που μόλις τρεις μήνες πριν κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε προκήρυξη κατάρτισης νέων πινάκων κατάταξης, των οποίων την έκδοση ακόμη αναμένουμε. Η επιστροφή στην κανονικότητα -όπως ανέφερε ο νέος Υπουργός Παιδείας- προϋποθέτει τη συνέχιση των μόνιμων διορισμών, χωρίς αιφνιδιασμούς και ανατροπές στη ζωή των εκπαιδευτικών, που για χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο και υπηρετούν τον στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή.

Με το παρόν δελτίο Τύπου, ως Σύλλογοι που εκπροσωπούμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό τοποθετούμαστε ενιαία και ομόφωνα:

  • Απορρίπτουμε συντριπτικά και μαζικά κάθε ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού για τον διορισμό και τις προσλήψεις μας, που βάζει στη ρουλέτα των εξετάσεων την καριέρα και τις ζωές μας.
  • Επιστρέφουμε τις εξαγγελίες ως απαράδεκτες τόσο ως προς τη διαδικασία, όσο και ως προς το περιεχόμενό τους.
  • Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο και διαβούλευση από μηδενική βάση με εξασφαλισμένη την ισότιμη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κλάδου με εκπροσώπους όλων των υπογραφόντων Συλλόγων, μαζί με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μπορεί τα προαναφερθέντα να είναι για τους κυβερνώντες ασκήσεις επί χάρτου στη διαδικασία προώθησης μιας συγκεκριμένης πολιτικής ατζέντας, για εμάς όμως είναι η ίδια μας η ζωή. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας να γυρίσουν πίσω στην ανασφάλεια και την απαξίωση. Κυρίως, όμως, δε θα επιτρέψουμε να
αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

  • Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων- ΠΑ.Σ.Α.Δ.
  • Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας- Π.Ε.Α.Δ.
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών- ΠΑ.Σ.Α.Ν.
  • Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής- Σ.Α.Τ.Ε.Α.
  • Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής- Σ.Α.Κ.Ε.Α.
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής- ΠΑ.ΣΥ .Δ.Ε.Ε.Α.
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
  • Ειδικής Αγωγής- Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
  • Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (υπό σύσταση)- Σ.Α.Φ.
  • Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής-  Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Α.
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γεωπόνων Τ.Ε.- Π.Ε.ΕΚ.Τ.Ε.Γ.
  • Σύλλογος ΠΕ88.04-Διατροφής
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Οικονομίας- ΠΑ.Σ.Ε.ΟΙΚ.
  • Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών- Π.Ε.Ε.Κ.Ε.
  • Σύλλογος Φυσικών Ειδικής Αγωγής- Σ.Φ.Ε.Α.
  • Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής- ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.
  • Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γενικής και Ειδικής (υπό σύσταση)

Σχόλια (61)

Θεανώ Δασκαλα 32 χρόνων
|

Καταστρατηγείτε την αξια του έργου
Α) γιατί απαξιώνετε τα πτυχία μας και μας θέτετε υπό ευθεία αμφισβήτηση
Β) η απαξίωση στο πρόσωπο μας φαίνεται και στην αμοιβή μας.
Λίγη τσιπα αν υπήρχε..,,

Οικονομολόγος -Ph.D.
|

Κάποιοι εδώ νομίζουν πως επειδή πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ, η χώρα τους χρωστάει και διορισμό στο δημόσιο.
Αν κάτι έπρεπε να είχαν μάθει οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί στις σπουδές τους, είναι πως όποιος διαβάζει μόνο πάει μπροστά.

Εκπαιδευτικός
|

Έχουμε πτυχίο, δεν θέλουμε εξετάσεις.
Με την ίδια λογική, θα πρέπει να γίνει επετηρίδα για όσους έχουν απολυτήριο λυκείου, ώστε να καλύπτονται μελλοντικές θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δημόσιο. Το ότι έχει κανείς ένα πτυχίο σημαίνει ότι κατόρθωσε να τελειώσει μια σχολή. Σαν κι αυτόν χιλιάδες. Άρα, εκείνος που θέλει να πάρει τους καλύτερους, θα πρέπει να βρει ΄εναν τρόπο. Ε, η ΝΔ προκρίνει αυτόν τον τρόπο, δηλαδή διαγωνισμό. Θα μπουν οι καλύτεροι; ίσως όχι, αλλά θα μπουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα (συγκριτικά) αυτά που τους ζητούν στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού. Εφόσον η ΝΔ είναι κυβέρνηση με 40+% έχει συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίζει. Τα άλλα...στις επόμενες κάλπες.

Μαυρογιαλούρος
|

Πέρα από την αξιολόγηση της εξαγγελίας του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ψάχνω να βρω σε όλη αυτή τη γεμάτη παλμό και στόμφο ανακοίνωση έστω και μία (μόνο μια) λέξη σχετικά με τους μαθητές και τα σχολεία και τον θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς. Αυτή είναι η ντροπή και αυτή είναι και η ουσία: δεν ενδιαφέρεται κανένας για αυτούς για τους οποίους πληρώνονται/πληρώθηκαν/θα πληρωθούν. Τα σχολεία β εκπαίδευσης υπάρχουν για αυτούς (τακτικούς ή αναπληρωτές) και όχι για τους χρήστες και λήπτες της εκπαίδευσης, τους μαθητές. Αυτή είναι η κατάσταση. Ότι συμβαίνει σχεδόν σε όλο το δημόσιο (νοσοκομεία, εφορίες, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας κλπ κλπ). Όταν θα υπάρξει η πρώτη απεργία καθαρά για τα εκπαιδευτικά/μαθησιακά προβλήματα των μαθητών τα λέμε.

Αβα
|

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ και σε όσους είναι επιτυχόντες να προσμετρηθεί και η προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ. για να γίνει ο πίνακας διοριστέων. Θέλουμε τους καλύτερους για τα παιδιά.

Μαρία
|

Ως "ΑΣΕΠιτισσα" μόνιμα διορισμένη με γραπτό διαγωνισμό συντάσσομαι με όσους υποστηρίζουν τον διαγωνισμό ως δικαίωμα σε όλες τις ηλικίες, χωρίς διακρίσεις, να διεκδικήσουν αξιοκρατικά μια θέση και να έχουν και ένα γραπτό που μπορεί να αποδείξει ε΄στω κάποιες γνώσεις...

Σωτήρης
|

Αφού είναι στα κάγκελα λοιπόν όταν βγει η διαδικασία ας μην πάει κανένας τους. Δήλωσαν 5000με 6000 τον χρόνο.Εστω κ λίγοι να πάνε να γράψουν... αποτυχία θα είναι διότι οι στόχοι πού έχει βαλει το υπουργείο δεν θα επιτευχθούν. Το θέμα είναι οι οργανώσεις μπορούν να τους συντονίσουν όλους αυτούς τους αναπληρωτές ώστε να μην πάνε η απλά βγάζουν ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου; Προσωπικά δεν θεωρώ σοφό να πας να εφαρμόσεις ένας αναποτελεσματικό όπως έχει.δειξει το παρελθόν τρόπο στελέχωσης. Μένει λοιπόν να αποδείξουν οι αναπληρωτές ότι όντως είναι αναποτελεσματικός για μία ακόμη φορά.

Στρατός Γ. Φυσικός- ετών 32
|

Απαξιώνονται τα πτυχία όλων με τον γραπτό διαγωνισμό.
Τι δεν καταλαβαίνουν οι νέοι και οι μεγάλοι;
Άλλο παπαγαλία στον ΑΣΕΠ, άλλο τάξη. Όσοι σοβαροί παιδαγωγοί διδάσκουν το ξέρουν καλά.
Ξυπνάτε ρε!!!

μάρτυρας
|

Έχω καεί κι από τα δυο συστήματα. Τα μόριά μου στον ΑΣΕΠ 2008 φιλολόγων μηδενίστηκαν.
Σπούδασα από τα 32- 36 εκ νέου, έχοντας δυο μικρά παιδιά,για να γίνω δάσκαλος και να διοριστώ. Δεν τα κατάφερα λόγω παύσης διορισμών. Βρήκα όμως δουλειά σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο.
Όταν εμφανίστηκε το προσοντολόγιο, κατέληξα πως δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστώ, αν δεν πάω αναπληρωτής, διότι τα μόρια προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία δε μετρούσαν. Άφησα τη δουλειά μου, μηδένισα την προϋπηρεσία μου, το πτυχίο του φιλολόγου απαξιώθηκε (2ο πτυχίο= 7 μόρια έναντι μεταπτυχιακού=20 μόρια). Μπήκα στη μεγάλη λίστα, ξεκίνησα σεμινάρια και μεταπτυχιακό. Τώρα λένε πάλι για ΑΣΕΠ. Ως πότε θα τρέχω πίσω από τις εξελίξεις; Θα διαβάζω αιώνια, κοντεύω 50 ετών, σε λίγο χάνω και τα μόρια των παιδιών μου, διότι είναι ήδη φοιτητές.
Πιστεύω πράγματι πως το προσοντολόγιο βρίθει αδικιών. Όμως είναι ανήθικο να εξαγγέλλονται 4.000 διορισμοί τον χρόνο με ΑΣΕΠ, όταν έχουν προηγηθεί 28.000 διορισμοί μέσω του προσοντολογίου.Δηλαδή αυτοί είναι οι έξυπνοι κι εμέις οι ανόητοι που θα θυσιαστούμε εν ονόματι της δικαιοσύνης που τώρα ανακάλυψαν ότι δεν υπηρετείται από το προσοντολόγιο;
Επιπλέον, θα ήθελα να μου πείτε πώς και πού είχε εξαγγελθεί το νέο σύστημα. Εγώ δεν το βρίσκω στο επίσημο πρόγραμμα εξαγγελιών της ΝΔ για την Παιδεία.

Διορισμένος με ΑΣΕΠ
|

Ένας νέος γιατί να μην έχει ελπίδα στο διορισμό;
Γιατί φοβάστε το διαγωνισμό αφού τα μόριά σας θα μετρήσουν.
Κ.Υπουργέ μη κάνετε πίσω. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που δεν έχουν ποτέ διοριστεί σαν αναπληρωτές και περιμένουν το διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Ηρακλής
|

Μα γιατί αγαπητοί μου διαμαρτύρεστε; Εσείς δεν ήσασταν που τους ψηφίσατε για να διοριστείτε στο Δημόσιο; Και που είσαι ακόμη..... αγωνιστείτε όσο μπορείτε.... σε τέσσερα χρόνια ξανά οι εκλογές.... Θέλω να γελάσω, αλλά φοβάμαι μήπως βάλω τα κλάματα....

Πάλι
|

πέφτουν απ' τα σύννεφα!
Καλή προσγείωση!
Και κοντά στο φροντιστήριο...

Αμαλία
|

Έδωσα στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, ήμουν στους επιτυχόντες παρόλα αυτά δε διορίστηκα.Κάποιοι κινήθηκαν νομικά και δικαιώθηκαν .Οι άλλοι μείναμε αδιόριστοι !!!!!!!! Εργάζομαι οχτώ χρόνια ως αναπληρώτρια και φυσικά δεν είμαι η μόνη ,έχουμε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετέχουμε σε επιμορφώσεις, δεχτήκαμε και συμμετέχουμε στην αξιολόγηση. Φτάνει πια!!!Όσο για τους νέους υπάρχει το προσοντολόγιο!

Γιατί θα το κάνει ο Πιερρακάκης - Όφελος vs Κόστος: 1-0
|

Μεγάλη αλήθεια για όλους τους συναδέλφους: Τι ξέρει το Υπουργείο Παιδείας και ο Πιερρακάκης και ποιο είναι το κοινό μας μυστικό

Τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών θα τον φέρουν άμεσα

Γιατί έχουν μεγαλύτερο πολιτικό όφελος απ'ότι κόστος

Στην πραγματικότητα δυσκολεύουν περίπου 10.000 άτομα και θα διευκολύνουν 200.000 άτομα που θα πάνε να δώσουν οι οποίοι είτε δεν θα διορίζονταν ποτέ είτε θα δυσκολεύονταν για χρόνια

Μάλιστα επειδή η Κεραμέως διόρισε τα "ρετιρέ" των αναπληρωτών που είχαν προυπηρεσίες και άλλα κριτήρια δεν υπάρχου πάρα πολλοι. Η μάλλον αυτοί που υπάρχουν είναι ένας προς 20 μπροστά σε αυτούς που ωφελούνται

Στην πραγματικότητα για αυτο τον φέρνουν. Γιατί ξέρουν οτι θα κερδίσουν πολιτικά.

Οι πίνακες έχουν φρακάρει και κάθε δύο χρόνια δεν αλλάζει τίποτα. Ένας κάνει ενα παιδί και παίρνει ένα σεμινάριο αλλά και ο μπροστινός του κάνει ένα παιδί και παίρνει και αυτός ενα σεμιναριο

Το προσοντολόγιο Γαβρόγλου είχε βάλει τους μισούς να τσακώνονται με τους άλλους μισούς. Τώρα αυτό έχει πάτημα στους χιλιάδες απόφοιτους που στοιβάζονται στις ουρές...

Οι αντιδράσεις της μειοψηφίας των 10.000 θα είναι τίποτα μπροστά στους 200.000 νέους απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών και των οικογενειών τους που θα δουν μια ευκαιρία διορισμού

Ποιος θα τους το στερήσει?

Όλα αυτά τα ξέρει ο Πιερρακάκης, δεν ειναι κουτός...

Υ.Γ. Και στο τέλος για να μην στενοχωρήσει και την μειοψηφία θα βάλει διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών + κοινωνικά κριτήρια, ακαδημαικα και προσοντολόγιο.... και αυτοί που γκρινιάζουν τώρα θα πάνε τρέχοντας...

Γνώμη μου πάντα,

Σπύρος Κουλούρης
ΠΕ 86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Ορισμός αχαριστιας
|

Αν δεν είναι αχαριστία να μην εκτιμας τα χρόνια που έφαγαν οι αναπληρωτές μακριά από τις οικογένειες τους στις εσχατιές της Ελλάδας τότε:
ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ?

ΧΡΉΣΤΟΣ
|

Δεν καταλαβαίνω, προς τι η αντίδραση. Είχαμε εκλογές και ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση ποσοστό 41 . Η ΝΔ είχε στο πρόγραμμα προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ από το 2019, πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, για αυτό ξαναψηφιστηκε. Επιπλέον όλοι αυτοί που δουλεύουν τόσα χρόνια αναπληρωτές γιατί θεωρούν ότι δεν θα πιάσουν την βάση αφού διδάσκουν το αντικείμενο έχουν πιο πολλές πιθανότητες να είναι επιτυχόντες από τους νέους απόφοιτους που έχουν μηδέν εμπειρία στα παιδαγωγικά και σε λιγότερο ποσοστό τα μαθήματα ειδικότητας. Το σύστημα πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ δίνει δικαίωμα διεκδίκησης από τους νέους απόφοιτους.

Μανώλης
|

Θυμάστε αυτό με το Βουτσά που έψαχνε να τρουπώσει; Κάτι τέτοιο θέλουν όλοι, αν γίνεις αναπληρωτής θα πρέπει να γίνεις και μόνιμος, χωρίς αξιολόγηση. Αν πάλι είσαι δόκιμος μόνιμος νεοδιοριστος, θα πρέπει να μονιμοποιηθείς, πάλι χωρίς αξιολόγηση.

"Και που λες ευτυχία, ευτυχία δεν βρήκαμε"
|

@ @Ασπασία11 Ιουλ 2023 07:52
Δυστυχώς δεν καταλάβαμε (γιατί δεν μας είπατε) ούτε ποιοι είστε ούτε τι ασπάζεστε ούτε τι προτείνετε. Μια φορά πχ εκπαιδευτικός.... και μετά τί δηλαδή? ΟΑΕΔ? Παραπαιδεία? Μετακλητός? Κολυμβητής σερβιτόρος με μεταπτυχιακά και διδακτική προϋπηρεσία?
"νομιμότητα και δικαιοσύνη" δεν θυμάμαι πότε υπήρχε, για να την "επαναφέρει" και κανείς. Πολλώ δε μάλλον η Δεξιά. Επίσης είναι και το "ψωμί παιδεία ελευθερία".

Εκπαιδευτικος
|

και μεις πριν 20 χρονια με γραπτό ασεπ διορίστηκε στα σχολεία.Ευτυχως γιατί δεν θα διοριζομασταν ποτέ!!

Διονύσης
|

Για όσους φίλους λένε πως οι εκπαιδευτικοί αμείβονταν, τα χρόνια που ήταν αναπληρωτές ( και για αυτό δεν δικαιούνται να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία) πρέπει να τους πούμε πως ο μισθός ήταν ελάχιστος σε σχέση με τα έξοδα της μετακίνησης και με το άγος του αποχωρισμού της οικογένειας.
Προφανώς δεν γνωρίζετε πως εκτός από τους πλήρους ωραρίου υπάρχουν και οι μειωμένου ωραρίου, ακόμα ακόμα και ωρομισθιοι. Συνάδελφοι δούλεψαν με 300 ευρώ ανά την Ελλάδα, με απαγόρευση μάλιστα δεύτερης δουλειάς ελέω ασυμβίβαστου.
Γνωρίζοντας διαχρονικά το ελληνικό κράτος, πως με αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας, δεν θα βρει φθηνό εργατικό δυναμικό για να στελεχώσει τα σχολεία έταξε μόρια μονιμοποίησης σε όποιον στήριξη την εκπαίδευση.
Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας δεν είναι λοιπόν ένα ευνοϊκό προνόμιο αλλά ένα αντικείμενο κριτήριο και μια υποχρέωση που η ίδια η πολιτεία ανέλαβε για τους εκπαιδευτικούς. Για αυτό τον λόγο άλλωστε μέχρι πρόσφατα δήλωνε πως οι εκπαιδευτικοί είναι ειδική κατηγορία και για αυτό οι διορισμοί τους δεν υπάγονται στους διαγωνισμούς του υπουργείου εσωτερικών.
Το σύστημα δεν είναι ηθικά σωστό να αλλάζει συνεχώς και χωρίς μεταβατικές περιόδους. Κάποιοι συνάδελφοι περιμέναμε χρόνια σε πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας να έρθει η σειρά μας. Μετά μας είπαν να αποκτήσουμε προσόντα. Τα αποκτήσαμε με κόπο και έξοδα. Αν θέλουν να βάλουν γραπτό διαγωνισμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περνά το 20 με 30% γιατί πρέπει να μην απαξιωθεί η προϋπηρεσία και τα πτυχία. Επίσης τα κοινωνικά κριτήρια είναι σημαντικά. Το καινούργιο σύστημα πρέπει να τα λάβει υπόψιν όλα. Πρόταση δική μου να μέτρα και η ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

επιτέλους
|

Δικαιοσύνη. 40% σωπαστε τωρα

Εκπαιδευτικός
|

Κάτσε να τον δούμε. Πάντως αν τα βάλεις κάτω πολλοί οι νυν αναπληρωτές ακόμα ποιο πολλοί οι απόφοιτοι χωρίς προϋήρεσία που θέλουν ΑΣΕΠ. Το θέμα προσόντων είναι χωρίς ουσία ειδικά μετά τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ίσως ο διαγωνισμός να είναι μονόδρομος, το λέω ειδικά αν εμφανιστούν μη κρατικά - ιδιωτικά ΑΕΙ.
Πρόταση:
Αξιολόγηση αναπληρωτών:
Κάθε χρόνο από Δ/ντη σχολικής μονάδας και δυνατότητα αξιολόγησης από σύμβουλο.
ΟΝ/OFF κριτήριο Διορισμού: >=55% σε γραπτό ΑΣΕΠ Η 3 θετικές εκθέσεις Δ/ντη και 1 συμβούλου. Μοριοδότηση τ.ω να υπα΄ρχει το άριστα χωρίς ΑΣΕΠ.
Κάποιες ιδέες !!!!!

ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ
|

τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα είναι ανεξέλεγκτα και θέλουν ένα διαγωνισμό που να ισοπεδώνει τα δημόσια πτυχία εξομοιώνοντας τα α-πριόρι με τα ιδιωτικά. ενώ θα μπορούσαν να χουν ένα διαγωνισμό με τα στάνταρ δημοσίων πανεπιστημίων.
απ' την άλλη ποιός ο λόγος να είναι κανείς επιτυχών και αδιόριστος? Όποια και να είναι η ποσόστωση. Έδωσες? πέρασες? υποχρεούνται να σε διορίσουν αργά ή γρήγορα, είτε γίνει νέος διαγωνισμός, είτε όχι, εφόσν κάνεις αίτηση διορισμού.
Γενικά το σχέδιο φαίνεται καλοστημένο και εκτελείται σε βάρος των κορόιδων που θεωρούν δεδομένα τα δικαιώματα τους, απο ένα ποσοστό που πιθανά να πιστεύει ότι θα βοηθηθεί απο φροντιστήρια κλπ μη πούμε και πολιτικά

Efi
|

Προς υποστηριχτές ασεπ εγώ να πω πως είμαι έγκυος και γεννάω την άνοιξη. Αν γίνει τότε ο ασεπ με τι κουράγιο μπορεί μια γυναίκα σαν εμένα να πάει να γράψει ειδικά αν αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν μπορεί να κουνηθεί. Ας κάνει 50 50 για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

ΟΥΠΣ!!!
|

Καλά, βρε παιδιά! Τόσα χρόνια που έμπαιναν στις τάξεις, μπρικια κολλούσαν; ;;;

ΕΛΕΝ
|

Αγαπητό esos ,το σχόλιο από τον @αριστεία, όχι αστεία (10 Ιουλ 23:31) είναι τόσο ωραίο που θέλω να βρεις ένα τρόπο ώστε να το βλέπουμε κάθε μέρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Μπράβο κύριε μου. Σκληρός ,σωστός και ωραίος!

dimitris
|

Όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Πάντα θα πρέπει να ανταμείβονται οι καλύτεροι.

Κωστίκας
|

Προς @Ασπασία 11 Ιουλ 2023 07:52
"θέλαμε Δεξιά για να επαναφέρει την νομιμότητα και δικαιοσύνη"???
Τα δικά μας ανέκδοτα θα τα γράψουμε όταν και εάν κάνει ειδική στήλη το esos....

Δ.Γ.
|

Πολύ καλά σας κάνουν. Να προσέχατε όταν ψηφίζατε. Και που είστε ακόμη. Γι'αυτό όχι παράπονα.

Γιώργος
|

Ναι στον ΑΣΕΠ, αλλά όποιος δώσει και πετύχει να μην χρειαστεί να ξαναδώσει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ