"Άναψε" το τηλέφωνο του υπ. Παιδείας μετά το δημοσίευμα του esos για τη νέα Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με την ηγεσία του υπ. Παιδείας θα συναντηθεί το μεσημέρι η νέα Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

21/08/2023

Ενημερώθηκε: 21/08/2023, 10:27

Άκουσε το άρθρο

"Άναψε" το τηλέφωνο του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη  αμέσως μετά το δημοσίευμα του  esos  ότι η νέα Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, το έτος 2018.

Ο υπουργός Παιδείας , επικοινώνησε με την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέας Γ. Κατσαρό και άλλους εκπαιδευτικούς παράγοντες τους κυβερνητικού κόμματος, ζητώντας άμεσα να τον πληροφορήσουν εάν ισχύει το δημοσίευμα του esos.

Η απάντηση ότι είναι αληθέστατο το δημοσίευμα του esos, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκάλεσε την "ενόχληση" του υπουργού , ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί ποιος πρότεινε το συγκεκριμένο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση.

Εκείνο που προέκυψε , σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι δεν ήταν πρόταση της υφυπουργού Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου, αρμόδιας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά είχε τη συναίνεση του Γενικού Γραμματέα Γ. Κατσαρού.

Η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τς ίδιες πληροφορίες,  σήμερα το μεσημέρι θα έχει διαζώσης συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, από την οποία θα κριθεί εάν θα παραμένει στη νέα θέση της ή θα ανακληθεί η τοποθέτηση.

Για τις δύο θέσεις Διευθυντών Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είθισται οι εκάστοτε υπουργοί να τοποθετούν πρόσωπα που προέρχονται από το πολιτικό τους κόμμα.

Το esos θα σας ενημερώσει άμεσα για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (63)

Θύμιος
|

Για κάποιους που μιλάνε για αξιοκρατία και αξιολόγηση, η τοποθέτηση μιας υπαλλήλου σε θέση ευθύνης δεν πρέπει να έχει καμμία σύνδεση με τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

ERWTHSH
|

ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΟΥΔΗ;

@@@Μεγάλη πλάκα 26 Αυγ 2023 09:21 26 Αυγ 2023 14:59
|

σίγουρα δεν είναι 9; Μη τσιγκουνεύεστε.

@@Μεγάλη πλάκα 26 Αυγ 2023 09:21
|

Συγχωρείστε μας που 8 εκατομμύρια Έλληνες δεν πανηγυρίζουμε για το 41τακατό και μάλιστα βλέποντας πόσα άριστα τα πηγαίνει η κυβέρνηση μετά από αυτόν τον θρίαμβο.

@Μεγάλη πλάκα 25 Αυγ 2023 22:28
|

1) τα τσιτάτα "σταθμάρχης" κτλ. τί σχέση έχουν με το θέμα μας; Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες αλλά η Ελλάδα έχει δημοκρατία και αποφάσισε. Το θέμα του αρχικού μου σχολίου ήταν η προσπάθεια μείωσης της λαϊκής ετυμηγορίας με το "τακατό" τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. 2) Το "τακατό" με ενοχλεί γιατί καταδεικνύει το παιδιάστικο επίπεδο της αντιπολίτευσης που γίνεται, όχι γιατί αχολείται ο κόσμος. Μια δημοκρατία χωρίς σοβαρή αντιπολίτευση έχει θέμα. 3) όποιος διαβάσει και τα δυο σχόλια θα δει την αλλοίωση. Όσο για το "ψευδώνυμο" η έννοια της απρέπειας γιατί κάποιος δε χρησιμποιεί ένα ψεύτικο όνομα να πει τη γνώμη του με ξεπερνάει.

Μεγάλη πλάκα
|

@25 Αυγ 2023 19:53
1. Δηλαδή δεν φταίει ο γάιδαρος αλλά το σαμάρι? Μια χαρά ήταν δηλαδή οι "προτάσεις" για την ασφάλεια στα τραίνα αλλά έφταιξε η "ικανότητα υλοποίησης" από το σταθμάρχη? Το ίδιο με τις φωτιές, το ίδιο με τα γήπεδα, το ίδιο με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με την υγεία, τους μετανάστες, την οικονομία, την ακρίβεια? Έχουμε δηλαδή προτάσεις Porsche και δρόμους Γερμανίας αλλά είναι ατζαμήδες οι οδηγοί μας και τρακάρουν?
2. Εάν το "τακατό" είναι "φτηνή ειρωνία" (βλέπετε ελπίζω πόσο ακριβής είμαι ακόμα και στην ορθογραφία σας) και εάν "δεν έχει απήχηση" όπως λέτε, τότε γιατί άραγε (σας) ενοχλεί? Μπορείτε να μας πείτε αλήθεια, ποιος ήταν αυτός, που πρώτος τη χρησιμοποίησε (δημόσια στα κανάλια) και την έκανε διάσημη? Για να σας βοηθήσω, έχει κάνει ολόκληρη καριέρα χάρη στις φθηνές ειρωνείες.
3. Δεν παραποίησα (δηλ. δεν άλλαξα ούτε αλλοίωσα) καμία λέξη από αυτές που διατυπώσατε. Εάν θέλατε να πείτε κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα, μπορείτε νομίζω εύκολα να επαναδιατυπώσετε τη σκέψη σας.
ΥΓ. Εγώ πάντως δεν θα χαρακτήριζα "απρέπεια", το να μην χρησιμοποιείτε ένα δικό σας ψευδώνυμο. Είναι μεν επιλογή σας αλλά κάτι δείχνει πάντως.

@ “ Ο φόβος φυλάει…»
|

Η συνθήκη αυτής της ιδιότυπης συγκυβέρνησης είναι πολυπαραγοντικο φαινόμενο με προεκτάσεις σε πολλά πεδία ανάλυσης. Δεν υποστηριξα ότι οφείλεται στα αριστεροφοβικα σύνδρομα που ανεφερα και τα οποία όντως διακατέχουν τους φιλελεύθερους πολιτικούς αυτής της χώρας, για πολλούς λόγους. Αν μόνο αυτο συγκρατήσετε από τα γραφόμενα, ειναι αποσπασματική η ερμηνεία.
Το ποσοστό των εκλογών του 2015 ήταν δύσκολο να κατακτηθεί στο συγκεκριμένο ιστορικό συγκειμενο, επιμένω. Επίσης, όπως βλέπετε, στο καράβι επιβαίνουν πολλοί όταν όλα βαίνουν καλώς και το εγκαταλείπουν όταν βουλιάζει. Δε θα προχωρήσω σε ανάλυση επιπέδου πολιτικών επιστημών, εμπειρικά ως πολίτης αξιολογώ.
Επίσης λόγοι ποικίλοι έδωσαν το υψηλό ποσοστό στον πρωθυπουργό ( και εντος και εκτος της ΝΔ) , η αναφορά μου αφορούσε περισσότερο τον πυρήνα του κόμματος, που δεν γνωρίζουμε πως θα αντίδρασει σε αυτή την ιδιότυπη συγκυβέρνηση.
Για περαιτέρω αναλύσεις…οι πολιτικοί επιστήμονες ας προχωρήσουν σε επιστημονικές αναλύσεις.
Εγώ πολιτικός επιστήμονας δεν είμαι, ούτε και δήλωσα κάτι τέτοιο, αγαπητέ, -η.

@Μεγάλη πλάκα 25 Αυγ 2023 13:27
|

Δυο παρατηρήσεις: 1) το αν πα΄με τρένο έχει να κάνει με την ικανότητα υλοποίησης και όχι με τις προτάσεις. 2) ας αναρωτηθεί(τε) γιατί η η καθημερινή φτηνή ειρωνία τύπου "τακατό" δεν έχει απήχηση 3) όταν παραθέτουμε λεγόμενα ΄σε εισαγωγικά είναι τουλάχιστον απρεπε΄ς να τα παραποιούμε.

"Ο φόβος φυλάει τα έρημα"
|

@@41τακατο μεν[…] 25 Αυγ 2023 01:24
41% - 27,81% = 13,19% θεωρώντας ότι στα 4 χρόνια, δεν είχε την παραμικρή απώλεια από το 27,81%.... γιατί τα έκανε όλα άριστα.
Μα όποιο και αν είναι τελικά το ποσοστό που προήρθε από τα υπόλοιπα κόμματα, τα δικά σας "ασφαλή συμπεράσματα" είναι δηλαδή, ότι η κατάσταση αυτή της άτυπης συγκυβέρνησης οφείλεται στ' ότι ο κος Μητσοτάκης διακατέχεται "από το αριστεροφοβικο συνδρομο"?
Τι να σας πω αγαπητέ μου? Αν έτσι καταφέρνει και παίρνει 41%.... τότε μήπως αποκτώντας κι άλλα "φοβικά σύνδρομα" θα κυβερνά και τα υπόλοιπα 100 χρόνια?....

Μεγάλη πλάκα
|

@25 Αυγ 2023 09:52
Ο "μέσος ψηφοφόρος" ψηφίζει με βάση "συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις" και "θέλει πραγματικό πρόγραμμα"! Βεβαίως! Το ίδιο άλλωστε ίσχυε και το 2015 και το 2012 και το 2009 κλπ. Οι πολιτικές προτάσεις και τα προγράμματα είναι ο "οδηγός" του μέσου ψηφοφόρου 40 χρόνια τώρα.... γι' αυτό και πάμε τραίνο! Τώρα με 41τακατό, πάμε και τελεφερίκ στην Πάρνηθα. Και που είστε ακόμα.... άλλα 4 χρόνια έχουμε μπροστά μας.

@41τακατό μεν, μη αυτοδύναμη επί της ουσίας δε 24 Αυγ 2023 2
|

το "41τακατό" έχει κουράσει λίγο: είναι μια παιδιάστικη ατάκα για να μειωθεί το αποτέλεσμα, το οποίο σε μερικά μετριοπαθή μάτια (όπως τα δικά μου) απλά δείχνει μικρότητα και εμπάθεια, Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει το θλιβερό μήνυμα "ρε παιδιά πρέπει ν' αλλάξουμε τροπάρι, αλλα ποίο απ όλα;", δηλαδή να βρούμε ένα μείγμα πολιτικών να μας δώσει 30 "τακατό" για να μην διαλυθούμε. Ένα κόμμα χωρίς συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις αλλά με βασική πολιτική την καταγραφή των αστοχιών της κυβέρνησης. Συνεπώς πώς κατηγορείτε έμμεσα με το παιδιάστικο "41τακατό" το μέσο ψηφοφόρο που απλά δε θέλει πλακίτσα αλλά πρόγραμμα (καλό ή μέτριο ή έστω ανεκτό, αλλά πραγματικό!)

@41τακατο μεν[…]
|

Νομιζω πως ακριβολογωντας οδηγούμαστε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα: το ποσοστό των εθνικών εκλογών 2015 για το κόμμα της ΝΔ ήταν 27,81%, το χαμηλότερο που πήρε τα τελευταία χρόνια και αυτός περίπου ειναι ο πυρήνας της.
Μέχρι το 41% υπολείπεται πολύ μικρότερο ποσοστό από αυτό που αναφέρετε και αφορά τους νεοκοπους ψηφοφορους του Μητσοτακη.Το πρόβλημα ειναι πως, πλην του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή (και ισως κάποιων άλλων ), πλειοψηφικά οι πολιτικοί της φιλελεύθερης παράταξης διακατέχονται από το αριστεροφοβικο συνδρομο, αδικαιολόγητα, κάτι που διακρίνουμε σήμερα περισσότερο από ποτε άλλοτε με όλα αυτά τα πρόσωπα που προωθούνται γενικά.
Ο δε τωρινός πρωθυπουργός δεν ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πολύ μικρό πυρήνα και βασίζεται στους νεοεισερχόμενους στο κόμμα, αλλά μιας μεγάλης παράταξης που άντεξε στον χρόνο, λογικα το γνωρίζει.
Το πως θα αντιδράσουν οι πιστοί οπαδοί της ΝΔ απρόβλεπτο, γιατί πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια διαχείριση. Εάν δεν το αντιληφθούν έγκαιρα οι κυβερνώντες, ενδεχομένως να διαταραχθούν ισορροπίες σε μεγάλο βαθμό. Ο χρόνος θα δείξει.

41τακατό μεν, μη αυτοδύναμη επί της ουσίας δε
|

Μάλλον έχουν δίκιο όσοι λένε, ότι ούτε οι ίδιοι οι δεξιοί δεν κατάλαβαν πώς πήραν 41τακατό. Μα το 20% προήρθε από ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα.... και τώρα σας αρέσει δεν θα αρέσει, τους έχετε άτυπη συγκυβέρνηση σε μια δήθεν αυτοδύναμη. Και ο Κυριάκος το ξέρει.... και ο άλλος Κυριάκος(εκείνος που έτρεχε στα βουνά) επίσης. Εσείς πέφτετε από τα σύννεφα μάλλον.

Πραγματική δημοκρατια
|

σημαίνει να αποδέχεσαι χωρις μισαλλοδοξία το δικαίωμα του συμπολίτη ‘η συνάδελφου σου να ασπαζεται οποια ιδεολογία κρίνει ο ιδιος πως μπορεί να υπηρετήσει το κοινό καλό ( εντος του δημοκρατικού πολιτευματος, εννοείται) και να μη χρειάζεται να οδηγηθεί σε απολογητική στάση, επειδή επικράτησε το στερεότυπο του κακού φιλελευθερισμού, που μπορεί να ασπάζεται ως ιδεολογία και να έχει δώσει τους αγώνες του για αυτήν.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη θέση για την οποία γίνεται λόγος, νομίζω ότι δεν αφορά απλή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας, δεν είναι απλά διεκπεραιωτική οπως περιγράφεται από πολλους εδώ, διορθώστε με, εάν κάνω λάθος. Ενδεχομένως, αναμένονται από τον κάτοχο μιας τέτοιας θέσης και προτάσεις κλπ., όποτε λογικό να γεννιούνται προβληματισμοί…

Ετεοκρής
|

@ Π.Π.
Αγαπητέ μου συνάδελφε,
Καλέ μου άνθρωπε,
Δεν είσαι ''κακός δεξιός'', απλώς ένα λάθος έχεις κάνει - κατά τη γνώμη μου - ανάμεσα σε πολλά ορθά που επισημαίνεις. Και το λάθος αυτό βρίσκεται στον παρακάτω συλλογισμό:
''Γιατι η κυρία αυτή ήταν σε ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ για το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο στο υπουργείο, άρα τελείως εναντίον της πολιτικής που πρεσβεύει το κόμμα μου.''
Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί έχετε αποκλείσει το παρακάτω ενδεχόμενο:
α) Η δασκάλα αυτή μπορεί να συμφωνούσε με αρκετές θέσεις επί θεμάτων της Παιδείας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, με ορισμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και επειδή πίστευε στην αξία της έννοιας του ''ενεργού πολίτη'', αποφάσισε να συμμετάσχει στον πολιτικό αγώνα για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ως δημόσιος υπάλληλος, υπηρετούσε εφαρμόζοντας στο σχολείο την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή ό,τι προβλέπουν οι Νόμοι που έχουν ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Νόμοι που είχαν προταθεί κατά περιόδους από τις Κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, σεβόμενη την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, κλήθηκε να υπηρετήσει και πάλι από μια νέα θέση. Δηλαδή, να εφαρμόσει την κείμενη και την επικείμενη νομοθεσία. Τώρα, αν εξακολουθεί να διατηρεί άλλη προσωπική άποψη για τα εκπαιδευτικά θέματα, καλό δεν είναι για το δημοκρατικό πολίτευμα;
Για τον τρόπο που κλήθηκε, συμφωνώ μαζί σας. Είναι ένα πατροπαράδοτο - πατέρες του έθνους οι βουλευτές μας - πολιτικό έθιμο που θα διατηρηθεί για δεκαετίες ακόμη, εκτός κι αν αφήσουμε τη στέγη, να ταραχθούν σφόδρα, να....

- Στην υγειά του Π.Π.

Νάτα μας
|

"είθισται οι εκάστοτε υπουργοί να τοποθετούν πρόσωπα που προέρχονται από το πολιτικό τους κόμμα."
Αυτή είναι η αιτία που το Δημόσιο δεν θ φτιάξει ποτέ...
Αλλού ΑΣΕΠ και αλλού ...παρεούλες

Π.Π.ΝΔ.
|

Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει μια δυσάρεστη προκατάληψη για ανθρώπους που είναι εντός κομμάτων και δη του κυβερνώντος. Δεν είμαστε τέρατα ξέρετε.... Το ότι τρέξαμε για να βοηθήσουμε το κόμμα μας, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό, δεν μας κάνει αυτομάτως απάνθρωπους, που δεν νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους. Όχι ότι δεν υπαρχουν και άτομα μέσα στα κόμματα που πατάνε επι πτωμάτων για να επιβιώσουν. Αυτά όμως υπάρχουν και στους "άστεγους". Πολλοί από εμάς ασχολούμαστε και με κοινωνικό έργο και εγώ πρώτος ως άνθρωπος που ξέρω από ασθένειες και δύσκολες στιγμές. Μακάρι να ήταν ανοικτή προκήρυξη για όλες τις θέσεις και να υπήρχε δικαιοσυνη στις μοριοδοτήσεις από όλες τις κυβερνήσεις ακομα και από αυτές που ισχυριζονταν ότι είχαν μια αριστερή φιλοσοφία. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες επιτελικές θεσεις ακόμα και στο εξωτερικό γίνεται αυτό, για να μην κατηγορούμε την Ελλάδα μας μόνο, που δίνονται σε άτομα που εμπιστεύεται η κυβέρνηση ότι θα ασκήσουν στο έπακρο την κυβερνητική τους πολιτική. Δεν θυμάμαι αν επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ειχε βγει προκήρυξη για αυτές τις θέσεις, γιατί όταν έχεις μια αριστερή φιλοσοφία, αυτο είναι το επιθυμητό, ανοικτές διαδικασίες. Προσωπικα μου φάνηκαν πολύ πιο κλειστές από ο,τι περίμενα....αλλά δεν βαριέσαι είμαι ο κακός δεξιός. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση κρατησε κλειστή τη θέση αυτή λοιπόν κ θέλησε να τη δώσει σε "άτομο εμπιστοσύνης " της, τότε σίγουρα η επιλογή αυτή είναι αμφίβολη. Γιατι η κυρία αυτή ήταν σε ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ για το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο στο υπουργείο, άρα τελείως εναντίον της πολιτικής που πρεσβεύει το κόμμα μου. Να το θέσω δε αλλιώς. Ξέρετε πότε θα ήμουν σύμφωνος με αυτή την επιλογή; Αν ο υπουργός είχε βγάλει προκήρυξη, είχε εξαγγείλει ότι θέλουμε ανοικτη πρόσβαση και η κυρία αυτή είχε επιλεγει με δίκαιες διαδικασίες. Τότε θα έλεγα εύγε ωραία κίνηση. Τώρα όμως εξακολουθώ να εμμένω σε αυτό που λέω, εφόσον δεν ακολουθήθηκε ανοικτη διαδικασία δεν είναι σωστη επιλογή και είναι κοροϊδία και εμπαιγμός των μελών μας. Αυτά από τον κακό Νεοδημοκρατη! Όταν είχα την υγεία μου έτρεχα και στα βουνά και εθελοντής ναυαγοσώστης ήμουν χρόνια...τώρα....ουκ αν μόνον....Εύχομαι υγεία σε ολους/ες! Προσεύχομαι να τελειώσει ο πύρινος αυτός εφιάλτης!

Master chef (ειδικός στ' ακονισμένα μαχαίρια)
|

@Π Π.ΝΔ 23 Αυγ 2023 17:26
Καλά κάνετε και εμμένετε, για να τα ξαναδιαβάζουν όλοι. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι....
Όποιοι έτρεξαν δηλαδή για το κόμμα και μας διαβεβαιώνουν (οι ίδιοι) ότι είναι και αξιόλογοι άνθρωποι, πρέπει να "ανταμείβονται" με θέσεις και αξιώματα στα Υπουργεία-Κυβέρνηση? Αλλιώς τους κοροϊδεύει το κόμμα?
Μήπως πρέπει επίσης να παίρνουν αυτόματα και 20άρια στις συνεντεύξεις και άριστα 10' δια αλληλογραφίας στην αξιολόγηση "Κεραμέως"? Γιατί όχι δώρο και συνάφεια μεταπτυχιακού, ΤΠΕ, δυο ξένες γλώσσες και τρία Erasmus?
Αναρωτηθήκατε ποτέ, μήπως αυτοί που "πετσόκαψαν" (δις) τους φίλους σας, είχαν ίσως ένα δίκιο?
ΥΓ. Ανθρώπους που να τρέχουν για το κόμμα έχουμε (40,5τακατό αφού). Ανθρώπους που να τρέχουν για την παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την οικονομία, την εργασία, την ασφάλεια, τις φωτιές, τα τρένα και τις εθνικές οδούς δεν έχουμε δυστυχώς. Κάποιοι άλλοι την ίδια ώρα, έτρεχαν στα βουνά....

@ΠΠ ΝΔ
|

Ευγε και να είστε σίγουρος ότι πολλοι αισθάνονται το ίδιο και, σαφέστατα, υποβόσκει τεράστια δυσαρέσκεια. Όσο για τα περι μαλωματος που κάποιοι έτσι βαφτίζουν το να έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός την εποπτεία .... αστείες εκφράσεις για να υποβαθμίσουν τη συζήτηση, απλά. Βολεύει απίστευτα σε καποιους αυτη η κατάσταση γιατί σε δοτες θεσεις συνεχίζουν να κατοικοεδρεύουν. Επιλογές του Μητσοτακη είναι, ενήμερος λογικά θα είναι σε γενικό πλαίσιο, και, ναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είναι, αλλά με κάποια παράταξη πολιτεύεται. Και η συγκεκριμένη παράταξη έχει ισχυρό πυρήνα, διαχρονικά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως συνονθυλευμα (επαναλαμβάνω, αυτό βολεύει απίστευτα ορισμένους, που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το κοινό καλό). Τέλος, δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ως διαδικασία - από αυτούς που κάνουν λόγο για ισοπολιτεία, πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων κλπ.- η μη προκήρυξη θέσης και η ανάθεση χωρίς κρίση μεταξύ υποψηφίων, ώστε να γνωστοποιηθεί και το βιογραφικό, προσόντα κλπ. των ενδιαφερομένων.

Π Π.ΝΔ
|

Συγγνώμη αλλά εμμένω σε αυτό που είπα. Με ενοχλεί ο διορισμός ατόμου σε αυτή τη θέση που ανήκε σε κόμμα το οποίο είναι ενάντιο κ μας πολέμησε κ μαλιστα σθεναρά. Δεν είδα να είναι large στους ΝΔημοκράτες τουναντίον μας πετσόκοψε απο παντού. Στους "στεγασμενους" υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που έτρεξαν για το κόμμα τους, δυστυχώς όμως δεν αναδεικνύονται διότι δεν έχουν ισχυρές γνωριμίες ή κολλητηλικια, οπως λεει κ ενας φιλος. Μην μιλάμε υποτιμητικά για τους ανθρώπους που είναι σε κόμματα. Δεν το αξιζουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει αξιόλογα άτομα από τον δικό μου χώρο, από το ΚΙΝΑΛ τότε, νυν ΠΑΣΟΚ, από το ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας. Προσωπικά δεν επιθυμώ να μαλωσουν κανέναν. Τον κ Πιερρακάκη θεωρώ υπεύθυνο γιατί αυτός είναι βουλευτής εκλεγμενος στο κομμα μου κ θα βάλει υπογραφή αν δεν εχει βαλει ήδη. Ο Γ.Γ. ας προτείνει όποιον θέλει, λογικό να θέλει άτομα εμπιστοσύνης δικής του. Ως μέλος όμως της ΝΔ δεν μπορώ προσωπικά να αποδεχτώ το συγκεκριμένο άτομο. Λυπάμαι! Μπορεί να έχει ικανότητες αλλά επειδή έχουμε περάσει άσχημα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ωμή αντιπαλότητα, γιαυτό χίλια συγγνώμη, ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλους/ες αυτό που λέω, δεν συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση. Χίλιες φορές να έπαιρναν κάποιον "άστεγο", όπως το λέτε (πολύ καλό μου αρεσε). Πιο εμπιστοσύνη θα είχα. Σας ευχαριστώ πολύ κ συγγνώμη αν κάποιες απόψεις μου σας δυσαρεστουν, αλλά θα ήθελα να αισθάνομαι ελεύθερος να τις εκφράσω. Σας ευχαριστώ κ πάλι για τον εποικοδομητικο διάλογο.

Ετεοκρής
|

@ Π.Π.
Να φύγετε. Κι εγώ και χιλιάδες άλλοι, ''άστεγοι'' ή(εί)μαστε. Όσο μειώνεται ο πληθυσμός των ''στεγασμένων'' τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να πάμε μπροστά, να σηκωθούμε ψηλότερα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το κάναμε....
|

@Π.Π.ΝΔ @@Π.Π.ΝΔ @Τα παιδιά της πιάτσας(εκ Δουκίσσης Πλακεντίας)
Έχουμε έναν Υπουργό, που δεν προέρχεται ούτε από το χώρο της ΝΔ ούτε από το χώρο της εκπαίδευσης.
Έχουμε μία Υφυπουργό, που επίσης δεν προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης αλλά από τα οικονομικά του Κέιμπριτζ.
Έχουμε τέλος έναν Γ.Γ., που είναι ο μόνος που προέρχεται από το χώρο της εκπαίδευσης αλλά όχι από τον κομματικό χώρο της ΝΔ.
Ποιος από τους τρεις λέτε ότι είναι ο καταλληλότερος, για να επιλέξει Διευθυντές Σπουδών (δηλ. τους άμεσους συνεργάτες του) στο Υπουργείο? Και με βάση τι κριτήρια άραγε? Κομματικά, εκπαιδευτικά(μήπως μοριοδότησης με τον καλυτερότερο?).... ή μήπως εμπιστοσύνης στα πρόσωπα και τις ικανότητές τους και αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας μαζί τους?

Όσο για "τη στάση του πρωθυπουργού" (όλων των Ελλήνων).... τί ακριβώς περιμένετε δηλαδή να κάνει? Να "μαλώσει" το Γ.Γ. (που δεν ανήκει στη ΝΔ θυμίζω) γιατί τοποθέτησε συνεργάτη του που επίσης δεν ανήκει στη ΝΔ? Μα θα μας έβαζαν πρώτο θέμα στο CNN (κι όχι για τις φωτιές)....

@ Π.Π. ΝΔ
|

Πολύ σωστα θυμάστε! Άπειρα παραδείγματα έχουμε όλοι μας από τον στενό κύκλο μας. Ο προβληματισμός μου αφορά τη στάση του πρωθυπουργού… πραγματικά! Τι γνωρίζει και τι όχι και τι θεωρεί πως θα πετύχει; Τις απώλειες δεν τις βάζει καν στο μυαλό του;

Π.Π.ΝΔ
|

Πολυτιμες οι πληροφορίες σας κε Πλάταρε και θα τις λάβω σοβαρά υπόψη, διότι αισθάνομαι λίγο αυτό που λένε στην υγειά του κορόιδου. Καιρός να την κάνω από το κόμμα διότι μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας. Υποθέτω πως ήταν επιλογή του Γ.Γ. έτσι αφήνει κ το άρθρο να εννοηθεί. Το εικάζω γιατί υπήρξε για χρόνια συμβουλος στον Πειραιά και ήδη έχει πάρει στο ιδιαίτερο γραφείο του και άλλο άτομο από εκεί. Νομιζω κ καποιος/α αλλος/η το έχει επισημάνει. Αλήθεια όμως επι κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχαν ευνοηθει έτσι Νεοδημοκρατες, γιατί εξ ων θυμάμαι κ λόγω παλαιότητας, τα είχαν σαρώσει όλα! Μπορει όμως να κάνω και λάθος. Να είστε καλά, καλό υπόλοιπο!

Πλατάρος Γιάννης
|

Να μιλήσουμε με όρους κατανοητούς στην πιάτσα:
1. Στα ψηφοδέλτια για ΚΥΣΔΕ -ΚΥΣΠΕ, μπαίνουν αυτοί που θα βγουν τελικά, δηλαδή ο εξής μοναδικός και καμιά διακοσαριά άλλοι ανά την Ελλάδα .
2. Στα τοπικά ψηφοδέλτια για ΕΛΜΕ, Συλλόγους Δασκάλων, μπορεί να μπει και κάποιος άλλος «συνεργαζόμενος» . Στα Κεντρικά Πανελλήνια ψηφοδέλτια μπαίνουν μόνον κομματικοί.
3. Όλοι ήξεραν, ότι την εποχή του διαδικτύου, όλες οι πληροφορίες για την σύνθεση των ψηφοδελτίων, είναι ανακτήσιμες στον οιονδήποτε, οποτεδήποτε. .
4. Εν γνώσει τους την έκαναν Διευθύντρια...
5. Μάθαμε από το ρεπορτάζ, ότι αυτές οι θέσεις ΔΕΝ προκηρύσσονται, διότι συνηθίζεται να τοποθετούνται δοτοί, χωρίς βιογραφικά και προσόντα.
6. Κάποιος από τους άμεσα προϊσταμένους στης θέσης αυτής (Γ.Γ. , υφυπουργοί , Υπουργός) γνώριζε το πρόσωπο του είπε «κάνε αίτηση και θα σε κάνω εγώ» (απολύτως λογική εικασία, έτσι γίνεται πάντα) Όπερ και εγένετο.
7. Ο Υπουργός που υπογράφει την απόφαση δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα. Αυτό μπορεί να είναι αληθές, μόνον εάν έχει δίπλα του εντελώς ακατάλληλο προσωπικό που του είπε ψέματα ή δεν έλεγξε την πολιτική της καταγωγή του πολύ πρόσφατου παρελθόντος. Δεν ήταν απλή ψηφοφόρος, ήταν στέλεχος της κομματικής παράταξης.
8. Πρέπει να φύγουν λοιπόν οι δίπλα του, που τον οδήγησαν στην λανθασμένη υπογραφή, αν όντως τον παρεπλάνησαν. Ή πρέπει να φύγει αυτός που την προέτεινε. Ή να φύγει αυτή με ανάκληση της απόφασης διορισμού πράγμα που καλύπτει πολιτικά και τα δύο πρώτα.
9. Το ότι είναι ακόμα στην θέση της, δηλοί πλήρη επίγνωση της τοποθέτησης σε πολιτική θέση.
10. Τα σχόλια εδώ των θαμώνων, είναι αξιοπροσέκτως θετικά υπέρ της Διευθύντριας του Δημοτικού πέραν των οπαδών ΝΔ και κάποιων ίσως τρολ. Αν ήταν πείραμα, θεωρώ ότι πέτυχε! Η κοινή γνώμη θέλει ή ανέχεται και σε θέσεις πιο κάτω από τους Υπουργούς και Γραμματείς Υπουργείων, συριζαίους. Αυτό είναι ήδη πρόκριμα και για τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης όπου οι θέσεις τους θεωρούντο πολιτικές ανέκαθεν να παραμείνουν καίτοι έχει λήξει η θητεία τους καίτοι επελέγησαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και το Υπουργείο δεν έσπευσε να τους αντικαταστήσει. Και να αντικατασταθούν κάποιοι, οι περισσότεροι θα μείνουν και με νέα θητεία.
11. Η ΔΑΚΕ δεν έχει κάνει καμία δημόσια ανακοίνωση κι ούτε πρόκειται κατά την γνώμη μου.
12. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπεται, είναι ακριβώς το ίδιο και με τους Υπουργούς που προέρχονται από την Αντιπολίτευση (Και ο νυν Υπουργός) : « Είμαστε αλλού, αλλά είμαστε ικανοί, κάναμε έργο εκεί που είμαστε, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, η ιδεολογία και η ποδοσφαιρική ομάδα δεν αλλάζουν ποτέ, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, το εφικτό είναι μοναδικό κάθε φορά, άρα το υπουργείν , το να τίθεσαι υπό το έργον, δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία, όσο με την σωστή και εφικτ΄ή εφαρμογή, εκάστοτε και την επίλυση πραγματικού προβλήματος.
Πάμε σε μια νέα εποχή φαίνεται, αλλά το φάουλ της μη προκήρυξης της θέσης δεν είναι θεσμικό ούτε αποδεκτό...
Ένας τρόπος έτσι ώστε όλα τα παραπάνω να καταστούν σχεδόν άκυρα είναι να δημοσιευθεί το βιογραφικό της τοποθετηθείσας και να μείνει ο κάθε ένας Άναυδος και Ενεός....
Εγώ πάντως έμενα Λαρίσης και Δουκίσσης Πλακεντίας....

@Πλαταρος
|

Επειδή συμβαίνουν αυτά τα ατυχήματα όπως τα αποκαλείτε, πρέπει να τα αποδεχόμαστε ως φυσιολογικά; Το λάθος γκολ δηλαδή είναι ότι μπήκε άτομο από άλλη παράταξη κατά λάθος ή ότι δεν υπάρχει αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή σε μια τόσο κομβική θέση;

Π.Π.ΝΔ
|

Πολύ ωραία σχόλια και εποικοδομητικός διάλογος, το εννοώ! Να απαντήσω ότι δεν ψήφισα απλά ΝΔ είμαι και μέλος της, επιτρέψτε μου να μην απολογηθώ γι αυτό . Όσον αφορά το "θέσεις " που ανέφερα, θέσεις στελεχών, θέσεις ευθύνης, θέσεις είναι.... Επιτρέψτε μου επίσης να ξεκαθαρίσω ότι ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι τοποθετήθηκε σε μια νευραλγική θέση ένα άτομο που πρέπει να υποστηρίξει σθεναρά και να εφαρμόσει μια πολιτική την οποία -ενδεχομένως - απεχθανόταν ως συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 5 χρόνια. Είναι τεράστια η απόσταση ιδεολογικά. Πολύ σωστό αυτό που ανέφερε κάποιος/α ότι γιατί δεν απέρριψε την πρόταση; Η εξουσία είναι γλυκιά και αν την αφήσουμε μπορεί να μας κάνει να ξεχνάμε....μέχρι και συμπεριφορές αλλάζουν, στην πολιτική ιδεολογία θα κολλήσουμε; Αυτό είναι το ευκολότερο! Να είστε ολοι/ες καλά κ να έχουμε έτσι ωραίους εποικοδομητικούς διαλόγους!

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

@DD 22 Αυγ 2023 12:14
Δεκτή η επανόρθωση κι απαντώ αμέσως στα πολύ απλά ερωτήματα που έχουν τεθεί:
i. Δε βλέπω καμία αντίφαση στο να διαφωνώ με κάτι, αλλά να το εφαρμόζω. Αυτός είναι κανόνας απαρέγκλιτος στο δημόσιο τομέα. Ο δημόσιος λειτουργός ενόρκως έχει διαβεβαιώσει ότι θα εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία. Αυτό δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να διαφωνεί και να προσπαθεί με άλλα - νόμιμα - μέσα να την ανατρέψει. Μόνο η Κεραμέως, αν και νομικός, μας έλεγε ότι δε νοείται απεργία εναντίον ψηφισμένου νόμου!!! Αδιανόητη ανοησία, εφόσον γνωρίζει καλά ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία υφίσταται το νόμιμο δικαίωμα της απεργίας για κάθε εργαζόμενο, μέσω της οποίας προφανώς νομιμοποιείται και η προσπάθεια ανατροπής ενός αρνητικού νόμου. Απλή λογική.
ii. Από τα παραπάνω λοιπόν συνάγεται ότι κι εγώ προσωπικά ως διευθυντής επί μία δεκαετία έχω έρθει πάμπολλες φορές μπροστά σ' αυτό το ψευτοδίλημμα που θέτετε. Φυσικά και έπραττα πάντα αυτό που προέβλεπε ο νόμος. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσα να κάνω, εκτός βέβαια από το να παραιτηθώ. Αλλά αν για κάθε τέτοια διχογνωμία παραιτούνταν ο διευθυντής, τότε δε θα μπορούσε να σταθεί καμία σταθερή διοίκηση πάνω από λίγες ημέρες και θα επικρατούσε το χάος. Επομένως στο παράδειγμα που δώσατε για μένα η απάντηση είναι προφανής: Θα έκανα το παν, ώστε να ικανοποιηθεί ο συνάδελφος στη νόμιμη απαίτησή του, έστω κι αν διαφωνούσα μαζί του. Και το έκανα άλλωστε αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας μου και γιαυτό ότι οι σχέσεις μου με την τοπική ΕΛΜΕ ήταν συνήθως κακές! Δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα αυτό. Ως κατέχοντα θέση ευθύνης με δέσμευε η υποχρέωση εφαρμογής του νόμου και είχα πάντα την πλήρη κατανόηση των συναδέλφων μου σ' αυτό. Παράλληλα όμως ως εργαζόμενος εννοείται ότι προσπαθούσα να συμβάλλω στην πίεση με νόμιμα μέσα για διόρθωση των κακώς κειμένων.
Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σας.

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

Προς > @Δισκοβολος 22 Αυγ 2023 12:10

Η σοβαροφάνεια αυτού του υπεροπτικού σχολίου δεν μπορεί να κρύψει την απόλυτη γύμνια επιχειρημάτων που το διακρίνει. Κάθε στομφώδης λέξη που χρησιμοποιεί (π.χ. "πιο απαιτητικοί πλέον") δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να καλύπτει τη νοηματική του ελαφρότητα. Αναρωτιέμαι τι είδους "απαιτητικοί ψηφοφόροι" είναι όσοι απλώς προσδοκούν (και επιβραβεύουν) το βόλεμα των ημετέρων! Κι αίφνης χαρακτηρίζεται "απλοϊκό ζητούμενο" να επισημαίνει κάποιος ότι επιτέλους πια πρέπει να σταματήσουν οι κομματικές μεροληψίες κι να αντιμετωπίζεται ισότιμα το σύνολο του ελληνικού λαού!!! Είναι παρωχημένο αυτό; Μακάρι να ήταν! Γιατί αν ήταν, θα σήμαινε ότι εδώ και χρόνια η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να λειτουργεί με εθνική πολιτική και όχι κομματική. Δυστυχώς οι δεξιές κυβερνήσεις που κυριαρχούν στη μεταπολεμική περίοδο ποτέ δε νοιάστηκαν να το πράξουν αυτό. Επιτρέψτε μου λοιπόν ως αριστερό και να το επισημαίνω και να το στηλιτεύω και να απαιτώ ισοπολιτεία. Όσοι δεν το θέλετε, απλώς είστε ιδεοληπτικοί κομματικοί στρατιώτες που έχετε βλάψει και συνεχίσετε να βλάπτετε ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας!
Τα υπόλοιπα που γράφετε κινούνται απαρέγκλιτα στην ίδια ακριβώς εμμονή. Τι θα πει κυβερνητική γραμμή και τι θα πει συμφωνώ με την κομματική γραμμή και την υπηρετώ; Ο απόλυτος αναχρονισμός και μεσαιωνισμός. Κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται οφείλει να ενεργεί ως εθνική κυβέρνηση και να εφαρμόζει εθνική πολιτική και όχι κομματική. Τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι πλέον ΝΔ! Είναι ελληνική κυβέρνηση. Δηλαδή κυβέρνηση του ελληνικού έθνους, στο οποίο ανήκουν και όσοι την υπερψήφισαν και όσοι την καταψήφισαν και ΄όσοι δεν ψήφισαν καν γιατί είναι ανήλικοι ή υπέργηροι ή απλώς αδιάφοροι. Όσο δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό και συνεχίζετε κραδαίνετε αυτό το κενό περιεχομένου 41%, τόσο η φαυλοκρατία και η παθογένεια της πολιτικής ζωής μας θα διαιωνίζεται.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ Για πολλούς Σχολιογράφους με ΕΜΦΑΝΕΣ πρόβλημα κατανόησης κειμένου:

1. Δεν έγινε προκήρυξη.
2. Κανείς δεν έμαθε ότι η θέση είναι κενή.
3. Δεν έγιναν αιτήσεις.
4. Κάποιος την πήρε ένα τηλέφωνο και της είπε «κάνε μια τυπική αίτηση να σε κάνουμε διευθύντρια Πρωτοβάθμιας (Μία αίτηση πρέπει να γίνει)
5. Υπέγραψε την τοποθέτησή της ο Υπουργός, αλλά τώρα «θα το διερευνήσει»
6. Ένας άλλος Υπουργός, σε άλλο Υπουργείο έδιωξε διευθυντή, με εισήγηση ανώτερου Διευθυντή προεργομένου από τον ίδιο συνδικαλιστικό χώρο με την κυρία αυτή.
Τα παραπάνω συμβάντα στα υπουργεία τα χαρακτηρίζουν «ατυχήματα» . Αλλά δεν τα διορθώνουν.
Τυχαίνει να ξέρω τέτοια ατυχήματα από πρώτο χέρι...
Νομίζω ότι ο Υπουργός έχει ξεκινήσει με γκόλ από τα αποδυτήρια...
Αν δεν θέλει ας μην το διορθώσει....
Αρκεί να βάλλει 10 γκολ μετά, για να το ισοφαρίσει το ένα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ