Θεσμοθέτηση “Νομικού Συμπαραστάτη ” εκπαιδευτικού μελετά ο Κ. Πιερρακάκης

Οι αρμοδιότητες του “Νομικού Συμπαραστάτη” θα έχουν δύο κατευθύνεις

21/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Τη θεσμοθέτηση του “Νομικού Συμπαραστάτη” για να υποστηρίζει ζητήματα εκπαιδευτικών καθώς και το έργο των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης,  μελετά ο υπουργός Παιδείας   Κ.Πιερρακάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζει το τρόπο δόμηση αυτού του νέου θεσμού, δηλαδή εάν θα είναι ένα Γραφείο “Νομικού Συμπαραστάτη”, ανά περιφέρεια ή ανάλογα με τον αριθμό Διευθύνσεων.

Οι αρμοδιότητες του “Νομικού Συμπαραστάτη”  θα έχουν δύο κατευθύνεις:

Η μία θα υποστηρίζει νομικά τα στελέχη εκπαίδευσης Διευθυντές Εκπαίδευσης Διευθυντές Σχολείων, , Συμβούλους Εκπαίδευσης κλπ.

Η δεύτερη κατεύθυνση θα έχει ατομικά τον εκπαιδευτικό.

Η νομική υποστήριξη του εκπαιδευτικού θα έχει σχέση καθαρά με τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Ο Κ. Πιερρακάκης ήδη έχει αναθέσει στο νομικό του επιτελείο τη σύνταξη της σχετικής ρύθμισης , προκειμένου να φέρει, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Σχόλια (11)

ΠΕ13
|

Πρώτα απαξίωσαν τους ΠΕ 13 που τους εκαναν την δουλειά αυτή τσάμπα στις ΠΔΕ και τώρα θα το αναθέσουν σε ιδιώτες;

xa
|

Σε αντιπαράθεση εκπαιδευτικού και Διεύθυνσης, ποιον θα υποστηρίζει???

Γονιός
|

Ότι να ναι. Δεν ξέρετε από που σας βαράει. Αυτό σας έλειπε τώρα. Με τα παιδιά ποιος θα ασχοληθεί επιτέλους που είναι στον αυτόματο πιλότο;

Εκπαιδευτικος
|

Α μπραβο υπουργε!!! Γιατι ηθελα να ρωτησω νομικο.πως αφου υπαρχει νομολογια οτι η ωριαια αναπληρωση ειναι υπερωρια το υπουργειο την βαζει στο καθηκοντολογιο αλλα για υπερωριες κανει την παπια.... Ωραια δικαιοσυνη κρατους προς πολιτες!!!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Σ.
|

Εξαιρετική πρωτοβουλία ήταν κάτι που χρειαζόταν η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί.
Μπράβο!!!

Δάσκαλος
|

Από τις καλύτερες πρωτοβουλίες που έχω ακούσει ποτέ.
Ζούμε σε μία αστική Δημοκρατία και το κράτος δικαίου απαιτεί τη νομική μας υποστήριξη.
Τα συγχαρητήριά μου.
Θα καλύψει ένα μεγάλο κενό και θα συμβάλλει στο να περιοριστούν -ως έναν βαθμό- αυθαιρεσίες που υπάρχουν στα σχολεία μας.

@ριστεία, όχι αστεία
|

Με την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης, όχι νομικό συμπαραστατη, τον πανελλήνιο δικηγορικό σύλλογο χρειάζεστε.

Ελπίδα
|

Γιατί να έχουν "Νομικό Συμπαραστάτη" οι ΔΔΕ, σύβουλοι κλπ, ενώ μπορεί ωραιότατα να νομοθετηθεί ασυλία όπως πχ για τους τραπεζίτες, τις επιτροπές των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία κλπ.
Όσο για τους εκπαιδευτικούς, τι να τον κάνουν τον νομικό συμπαραστάτη απέναντι σε κάποιον που έχει ασυλία? Μάταιο είναι... Σε τι χρειάζεται λοιπόν ο "Νομικός Συμπαραστάτης" ?
Εκτός κι αν αναπάντεχα προέκυψαν νέες ανάγκες σε θέσεις εργασίας για αρίστους.

Νομικός Συμπαραστατης
|

Σημαντική πρωτοβουλία αλλά χρειάζεται μελέτη. Τι θα γίνει σε περίπτωση κατάχρησης εξουσίας από τον διευθυντή προς τον εκπαιδευτικό; Σε ποιον θα συμπαρασταθει από τούς δύο;

Symparastatis
|

Τι συμπαραστάτης θα είναι αυτός που σε μία ΕΔΕ θα είναι και με τη Διεύθυνση και με τον εκπαιδευτικό...απορώ;

Κόψτε τα σάπια...νομική κάλυψη για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους αξιολογητές μας Συμβούλους/Διευθυντές ψάχνετε και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ....άκου "συμπαραστάτης".

Εκπαιδευτικέ μου σε τι κυκλώματα έχεις μπλέξει
|

και χρειάζεσαι Νομική Συμπαράσταση?
Έμμεσα μήπως αποτελεί πρόβλεψη για μεταφορά των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας ανηλίκων από τους δρόμους στις τάξεις?
Η κοινωνική εξαθλίωση έχει φτάσει στους ανήλικους μέχρι και στο Δημοτικό. Δείκτης εξαθλίωσης είναι το ότι εφέτος οι Έλληνες ξόδεψαν 23 δις στον τζόγο (από τον σημερινό τύπο).
Άμεσα φραγή στις offshore εταιρείες διαδικτυακού τζόγου, στοιχημάτων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών βίας, σε όλη την επικράτεια.
Πριν φτάσουμε στην Νομική Συμπαράσταση στα σχολεία, σε μια δικαιοσύνη με ορίζοντα εκδίκασης την δεκαετία! (που σημαίνει οι υπόδικοι ελεύθερα κυκλοφορούν και δρουν)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ