Live/Βουλή (9:30 π.μ.): Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού

Το esos συνδέθηκε με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

25/10/2023

Ενημερώθηκε: 25/10/2023, 09:28

Άκουσε το άρθρο

Η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη με την οποία καλεί το υπουργείο Παιδείας "να  σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης" θα συζητηθεί σήμερα , στις 9:30 το πρωί , στη Βουλή.

Το esos συνδέθηκε με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο Βουλευτής στην ερώτησή του:

Α. εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της τότε Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Β. Η καταφανώς συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε, αφού το πόρισμα της ΕΔΕ πρότεινε την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια κλήθηκε σε γραπτή απολογία, παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων, αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ' όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ