Κονδύλι 1,9 εκ ευρώ για τη συντήρηση του ενοικιαζόμενου κτηρίου του υπ. Παιδείας στο Μαρούσι

Για το συγκεκριμένο κτήριο το υπουργείο Παιδείας θα κληθεί να πληρώσει για το τρέχον έτος 2024, ως ενοίκια το συνολικό ποσό των 4.368.983,34 €

21/03/2024

Άκουσε το άρθρο

Διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό,προϋπολογισμού  1.900.000,00€, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής   γα τη συντήρηση και υποστήριξη των ηλεκτρομηχανολογικών  και κτηριακών εγκαταστάσεων του ενοικιαζόμενου κτηρίου  στο Μαρούσι, διενεργεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://portal.eprocurement.gov.gr .

Πρόκειται  για το κτήριο, στο Μαρούσι, όπου στεγάζετα η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Για το συγκεκριμένο κτήριο το υπουργείο Παιδείας  θα κληθεί να πληρώσει για το τρέχον έτος 2024, ως ενοίκια το συνολικό ποσό των 4.368.983,34 €


Το κτήριο μισθώθηκε  στο  υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων  από   Τράπεζα στις 12-5-2014. Η μίσθωση λήγει στις 12-5-2034.

Πριν πουληθεί στην Τράπεζα από το ΤΑΙΠΕΔ,  το συγκεκριμένο κτήριο ανήκε στο δημόσιο, οπότε από το 2007 που οι υπηρεσίες  μετακόμισαν  από την Μητροπόλεως στο Μαρούσι  το υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε απαλλαγεί από τον "βραχνά" του ενοικίου.

Το  ιστορικό κτήριο στην οδό Μητροπόλεως ανήκει στην εκκλησία , οπότε το υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέχρι το 2007 κατάβαλε μηνιαίο ενοίκιο.

Σήμερα στο ιστορικό ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως 15  λειτουργεί  5άστερο  ξενοδοχείο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Από τα ενοίκια στα SUV... μια δεκάρα δρόμος
|

Φτιάξαμε το κτίριο με λεφτά του λαού, το πουλήσαμε κοψοχρονιά, με τα λεφτά που πήραμε καλύψαμε τα νοίκια 10 χρόνων και τώρα και νοίκια πληρώνουμε και τη συντήρηση! Ωραίος κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Και bonus leasing SUV 4X4. Μια χαρά όλα στη Νότια Δανία που ζούμε!

Ρίαμ
|

Το υπουργείο πληρώνει τόσα για τη στεγασήτου!Όμως υπάρχουν σχολεία ασυντήρητα εδώ και 30 και περισσότρα χρόνια και χωρίς ασανσέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!!!Ας το δει ο κ Υπουργός.Οι εκπαιδευτικοι κσι οι γονείς αγωνίζονται και μοχθούν για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με αυτοθυσίες!!!Εγώ τους αφιεωνω το ποιηματου ΠΑΛΑΜΑ:ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ :Δεν.θα βρεθεί καποιος να σκουπίσει το καυτό ιδρώτα των ηρών εκπαιδευτικών,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ