Ποιοι "τσίμπησαν" στα τέσσερα πρωταπριλιάτικα του esos

02/04/2024

Ενημερώθηκε: 02/04/2024, 10:54

Άκουσε το άρθρο

Η πρώτη μέρα του Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα που λέμε ψέματα.Αυτό κάνει κάθε χρόνο το esos προβάλλοντας περισσότερα από ένα πρωταπριλιάτικο θέμα, προκειμένου να καλύπτει και τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Φέτος δημοσιεύσαμε τέσσερα πρωταπριλιάτικα ρεπορτάζ, στα οποία "τσίμπησαν", εκτός από σχολιογράφους μας,  δημοσιογράφοι, Βουλευτές και υπουργοί.

Τα Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας δέχθηκε τηλέφωνα δημοσιογράφων, ζητώντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα του esos και σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν να μάθουν εάν ισχύουν.

Τηλέφωνα απο δημοσιογράφους δέχθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης Βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης ρωτούσαν να πληροφορηθούν εάν ισχύουν τα δύο πρωταπριλιάτικα που αφορούσαν  τα  Bonus στους εκπαιδευτικούς  και στις 9 π.μ. θα ξεκινούν τα μαθήματα.

Ενδιαφέρον έδειξαν και μέλη της Κυβέρνησης για τα δυο αυτά θέματα αλλά και  για το θέμα ότι ο Κ. Πιερρακάκης και η Ν. Κεραμέως πιέζουν να γίνου. Επίτροποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθούν τα τέσσερα πρωταπριλιάτικα του esos:

  1. Στις 9 π.μ. θα ξεκινούν τα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και και η ώρα διδασκαλίας μειώνεται στα 40 από 45 λεπτά που ισχύει σήμερα
  2. Bonus στους εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου μέσω Εθνικού Απολυτηρίου και Τράπεζας Θεμάτων και των Δημοτικών μέσω της "Ελληνικής Pisa"
  3. Το υπ. Παιδείας ιδρύει το δικό του Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο (παράρτημα) για "ταλέντα" και συστήνει υφυπουργείο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
  4. Πιέσεις Κ. Πιερρακάκη και Ν. Κεραμέως για τη θέση του "Έλληνα Επιτρόπου" στην Ευρωπαϊκή Ένωση

     

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Έλεν
|

Αγαπητό esos, φυσικά τσίμπησαν όλοι αυτοί που αναφέρεις διότι όλοι γνωρίζουν πόσο αξιόπιστο είσαι και αυτή η αξιοπιστία σου στηρίζεται στη συνέπεια και την εγκυρότητα που σε χαρακτηρίζει.
Να είστε όλοι καλά, να τηρείτε κάθε χρόνο το έθιμο της Πρωταπριλιάς με
ευφάνταστα fake news .
Φιλιά πολλά!

Φιλόλογος πρώην
|

Αγαπητέ Πλατάρο, οι εξηγήσεις που κάθε λίγο αισθάνεσαι την ανάγκη να δίνεις, μόνο ως μια διαρκής "πλάκα" μπορούν να εκληφθούν, επ' ουδενί όμως ως χιούμορ, την αξία και το σοβαρότητα του οποίου - βεβαιωμένη μέσα από τη διαχρονική του λογοτεχνική καταξίωση με εμβληματικά αριστουργήματα - δε νομίζω πως μπορείς να αντιληφθείς και πολύ περισσότερο να ενσωματώσεις στην άναρχη και επιδεικτική γραφή σου. Φείδου λόγου λοιπόν κι όλα θα πάνε καλύτερα...

Πλατάρος Γιάννης
|

Η αντίληψη του χιούμορ, είναι προσόν μέγα για τον δάσκαλο:
Ο γνωστός Σ.Ε. έγραψε κάνοντας «πλάκα»:
«.....Κανονικά πρέπει η τράπεζα θεμάτων να επεκταθεί και στο Δημοτικό σχολείο.. Να υπάρχει ισότητα εκπαίδευσης. Όχι να έρχονται αναλφάβητα στο γυμνάσιο!
Το γυμνάσιο ήταν μόνο η αρχή! Στο νηπιαγωγείο πρέπει να φθάσει ετούτη η αλλαγή!»
Το καλύτερο αστείο πέραν της ανάρτησης του esos , ήταν ο «αντίλογος» στην πλάκα...

Βάλε
|

και τον ΣΕ που με πάθος επιχειρηματολόγησε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ