Επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του ο υπ. Παιδείας μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές

Τα επείγοντα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί άμεσα ο Κ. Πιερρακάκης

21/08/2023

Άκουσε το άρθρο

Μετά τις   ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές ,ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης  επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του.

Τα τρέχοντα επείγοντα θέματα για τα οποία ο υπουργός παιδείας καλείται να ασχοληθεί είναι:

Η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς: Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κενά, προκειμένου να μην χάνονται μαθήματα γα τους μαθητές.

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων: Να οριστικοποιηθεί το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2024 και να ανακοινωθεί πριν τις 11 Σεπτεμβρίου.

Λήξη μαθημάτων-Προαγωγικές και Απολυτήριες Εξετάσεις: Να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες λήξης μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και η έναρξη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών.

Πολλαπλό βιβλίο: Να βρεθεί κοινό σημείο σύγκλισης με τους εκδότες, προκειμένου να  συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία επιλογής και συγγραφής των νέων βιβλίων, καθώς οι Σύλλογοι εκδοτών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις για τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας και να δοθούν σε δημόσια δαβούλευση.

Αξιολόγηση: Ολοκλήρωση της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων και έναρξη για τους υπόλοιπους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

Master chef (άλλο το πώς, άλλο το πώς)
|

@DD και @@YPOGRAFH
Το πρόβλημα δεν είναι στο πώς (ως τρόπο). Με την τεχνολογία, ίσως και με τηλεπάθεια μπορεί να υπογράφουμε στο μέλλον. Και με την ΤΝ, ίσως να υπογράφει αυτόματα και ο υπολογιστής μας (αν του δώσουμε την άδεια).
Το πρόβλημα είναι στο πώς υπογράφει κάποιος για κάτι που δεν ξέρει (όπως αποδείχθηκε από το δημοσίευμα του esos) ενώ είναι 500km μακριά εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και μεταξύ τυριού και αχλαδιού σε κάποια πισίνα.
Γιατί εάν έτσι τοποθετούνται ανώτερα στελέχη στα Υπουργεία, στα Νοσοκομεία, στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στον ΟΣΕ(πρώην) κλπ. μετά θα ψάχνουμε πάλι....πώς τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης...

https://www.esos.gr/arthra/84394/anapse-tilefono-toy-yp-paideias-meta-d…
@esos Κανένα νεότερο για τη χθεσινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο έχουμε?

ΔΙΑΣ
|

Άς ξεκινήσει τις διαδικασίες για προισταμένους εκπ/κών θεμάτων που είναι σε παράταση από το 2018,για περ/κούς δ/ντές που τους πηγαίνει σε δεύτερη παράταση μέχρι το επόμενο καλοκαίρι,για προισταμένους περιβαλλοντικών κέντρων που είναι από το 2011,δηλ. ισόβιοι κ.ά.Εντάξει,παρέλαβε χάος,ας μη γίνει όμως σαν την προκάτοχό του που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στις παρατάσεις.

Ποπ κορν και πατατάκια να μην ξεχάσω
|

@Αξιολόγηση
"Το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να δει το ΥΠΑΙΘΑ" είναι το πώς στελεχώνεται το ΙΔΙΟ. Εκεί δεν έχει σημασία η αξιολόγηση άραγε? Τόσες "πατάτες" φάγαμε 4 χρόνια αλλά το Υπουργείο αξιολογούταν πάντα με Άριστα 10'.

DD
|

@YPOGRAFH 21 Αυγ 2023 15:32

Ψηφιακά;;

@YPOGRAFH
|

Από το κινητό.

Αξιολόγηση
|

Το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να δει το ΥΠΑΙΘΑ.
Δε νοείται αξιολόγηση χωρίς επιβράβευση αλλά κ χωρίς ποινές.
Δυστυχώς, αυτό γίνεται σήμερα, δηλαδή αξιολογηση ουσιαστική ΔΕΝ υφίσταται....

δεν ξέρουν τι τους γίνεται
|

ακούμε για αξιολόγηση που ετοιμάζει η κα Κεραμεώς που για να αναδειχθείς προϊστάμενος θα καταθέτεις φάκελο, θα γράφεις ΑΣΕΠ!!! και θα περνάς συνέντευξη.
Δηλαδή μηδενισμός και εξευτελισμός πτυχίου, σπουδών και φροντιστηριοποίηση του ΑΣΕΠ. Δηλαδή θα ρωτάς θέματα του 3ου έτους του Πανεπιστημίου σε έναν που το τελείωσε το 2000; για να δείς αν κάνει για προϊστάμενος;;;;
Οι κ.κ. Υπουργοί που ανήκουν σε άλλο κλάδο εργασίας και γίνονται υπερπροϊστάμενοι σε άλλο εργασιακό κλάδο (πχ δικηγόρος στο Παιδείας) έδωσαν ΑΣΕΠ αν ξέρουν θέματα από το 20-30 έτος του Πανεπιστημίου;;;
Τί νόημα έχει;
Εξευτελισμός των πτυχίων και σπρώξιμο σε πληρωμένα σεμινάρια για τον ΑΣΕΠ

ΑΕΙ
|

Αναμένουμε το νέο ακαδημαικό χάρτη, το νέο σχέδιο Αθηνά.
Αν ο υπουργός θέλει να υποστηρίξει τα δημοσια πανεπιστήμια, η εκλογίκευση του ακαδημαϊκού χάρτη θα πρέπει να γίνει πριν την ίδρυση μη κρατικών. Να φύγουν τα τμήματα βαρίδια από τα πανεπιστήμιά μας

Ιωάννης Κ.
|

Παιδεία χωρίς κανένα εθνικό στόχο. Απλά πως θα διαχειριστουν τρέχοντα θέματα που έπρεπε να ασχολούνται με αυτά οι αρμόδιες Γραμματείες του Υπουργειου.

YPOGRAFH
|

Αν επιστρέφει σήμερα, πώς υπέγραψε την απόσπαση της περιβόητης Μονιούδη την Παρασκευή;

Γιάννης Ν
|

Όταν έχεις πρωτοδιόριστους με μέσο όρο ηλικίας σχεδόν τα πενήντα χρόνια που έχουν γυρίσει όλα τα λαγκάδια και τα ξερονήσια της χώρας και με φακέλους γεμάτους χαρτιά, τι αξιολόγηση να κάνεις; Ας κοιτάξει και το μέσο όρο ηλικίας των υπηρετούντων εκπαιδευτικών το Υπουργείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ